ZIUA COPILARIEI: Sanatate prin sport, cultura si arta, in Buzau

30 mai 2013 | 0 comentarii |

Sambata, 1 Iunie, de Ziua Copilului, copiii din intregul judet sunt invitati sa participe la o serie de manifestari organizate in cadrul Proiectului „Tara Copilariei”. 

 

cartea jungleiCopiii sunt asteptati sa isi petreaca Ziua copilariei participand la diferite activitati sportiv-educative, organizate de Consiliul Judetean Buzau, in colaborare cu Palatul Copiilor, DGASPC, Inspectoratul Scolar Judetean, IPJ, ISU-SMURD, Centrul Judetean de Cultura si Arta Buzau, Centrul Cultural Francofonm Crucea Rosie Buzau si, prima data, Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei se implica direct in acest tip de manifestari.

Inca de astazi, Ziua Copilului se face simtita prin debutul „Filmului copilariei”, actiune coordonata de Centrul Judetean de Cultura si Arta Traditionala Buzau, prin proectia filmului „Cartea Junglei”, la sala mare a Consiliului Judetean Buzau, organizatorul principal al actunilor dedicate copiilor din judet cu prilejul Zilei Copilului.

Copiii nostri au nevoie de o educatie orientata spre valori, spre respect, spre fair-play, prin pastrarea unei minti sanatoase intr-un corp sanatos. In acest scop am organizat proiectia filmului Cartea Junglei, iar primele reactii sunt extrem de favorabile si incurajatoare. Peste 5.000 de prescolari si scolari din clasele primare si-au anuntat participarea la proiectiile care au loc incepand de joi si pana sambata, la orele 9:00, 11:00, 13:00 si 15:00. Este o mare bucurie sa-i vezi aplaudand, cantand si dansand impreuna cu personajele de pe ecran, bucurandu-se cu adevarat. Suntem datori sa-i ajutam sa creasca frumos si sanatos!”, a declarat Adrian Petre, directorul Centrului de Cultura.

 

crosActiunile dedicate copiilor vor inregistra insa apogeul chiar de Ziua Copilului si vor debuta sambata dimineata, la ora 9:00, in fata Consiliului Judetean Buzau, unde se va da stratul unui cros pe traseul CJ Buzau – Bulevardul N. Balcescu – Crang –  Obelisc – Consiliul Judetean.

La ora 10:00, in parteneriat cu IPJ  Buzau, copiii pot participa in Parcul Tineretului, la activitati concentrate sub tema „Siguranta ta conteaza”, in care sunt incluse concursuri de desene pe asfalt pe teme de circulatie rutiera si de crestere a sigurantei copilului si vor putea asista la o demonstratie a Fortelor de Interventie Rapida.

Concomitent, copiii vor participa la diverse competitii sportive reunite sub tema „Sporturile copilariei”: pe terenul sintetic de fotbal de la intrarea in Crang se desfasoara semifinalele si finalele turneului de fotbal demarat in urma cu o luna in scolile din judet,  la Scoala nr. 11 din Buzau vor avea loc meciuri de handbal, la Scoala nr. 15 vor fi meciuri de baschet, iar la Sala Clubului Sportiv Municipal se vor desfasura partidele de tenis de masa din competitia rezervata copiilor.

 

desene asfaltLa ora 10:30, la Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei va avea loc o slujba de Tedeum sustinuta de un sobor de preoti cu participarea directa a IPS Ciprian, urmat de participarea copiilor la ateliere de creatie cu tematica religioasa (pictura, realizarea „Pomului vietii” din hartie creponata colorata pe carton duplex, etc). Lucrarile realizate de copii cu acest prilej vor fi expuse in incinta bisericii.

De la ora 11:00, la Palatul Copiilor, scriitoarea Passionaria Stoicescu se intalneste cu copiii pentru a le spune „Povestile copilariei” sale, dar si pentru a le asculta „Povestile copilariei” lor, povestita de fiecare in felul sau.

Dupa amiaza, incepand cu 16:30, activitatile dedicate Zilei Copilului se muta din nou in Crang, la Foisor, unde sub indrumarea specialistilor de la  Palatul Copiilor, Centrul Judetean de Creatie si Scoala Populara de Arta se vor organiza activitati de creatie cu tema „Copilarie si traditii buzoiene”.

Incepand cu ora 18:00, copiii sunt asteptati in Crang la un spectacol muzical realizat de ei, pentru ei.

Toti copiii participanti la manifestarile de sambata vor primi din partea Consiliului Judetean, tricouri inscriptionate cu sloganul „Mandru ca sunt buzoian” si baloane.


Adaugati un comentariu


 

*