2017, an de cotitura pentru „Cel mai curat spital din Europa”

In a doua jumatate a anului, activitatea spitalului privat Sfantul Constantin din Brasov se va extinde in cladirea unui nou spital, care va fi inaugurat curand.

 

spitalul sf constantin (2)Spitalul privat Sfantul Constantin din Brasov a aniversat sase ani de existenta, prilej pentru reprezentantii unitatii medicale sa anunte ca 2017 va reprezenta un moment cheie in istoria spitalului.

In urma cu patru ani, la doar doi ani de la infiintare, spitalul brasovean a fost declarat „Cel mai curat spital din Europa”, in cadul unei campanii internationale a Organizatiei Mondiale a Sanatatii. A fost momentul din care unitatea medicala a inceput sa intre, din ce in ce mai des, in atentia publica.

In luna decembrie a anului trecut, spitalul a devenit si prima unitate medicala privata din Romania care a realizat un transplant renal, interventia chirurgicala fiind realizata chiar de Ziua Nationala, de o echipa ce a reunit peste 20 de medici romai si elvetieni. In prealabil, pentru ca aceasta operatie sa fie posibila, in cadrul spitalului fusese inaugurat, in acelasi an, primul Centru medical privat de transplant renal din Romania.

In cei sase ani de la infiintare, in cadrul spitalului au fost internati peste 40.000 de pacienti, au fost efectuate mai mult de 200.000 de servicii in regim ambulatoriu si peste 10.000 de interventii chirurgicale.

 

robot da vinciPentru cel de-al saptelea an de existenta, conducerea unitatii medicale are planuri mari, precizand ca anul 2017 va constitui un moment de cotitura in istoria spitalului. Este vorba de doua noi proiecte de mare anvergura, primul constand in inaugurarea unui nou spital, iar celalalt in introducerea chirurgiei robotice.

Programul de chirurgie robotica a reprezentat un deziderat al echipei chirurgicale inca de la infiintarea spitalului si se va concretiza odata cu efectuarea primei interventii prin aceasta procedura.

La sfarsitul lunii trecute, la scurt timp dupa ce spitalul Monza din Capitala achizitionase primul robot chirurgical Da Vinci din sistemul medical privat, spitalul Sfantul Constantin din Brasov a facut o achizitie similara, investind in acest sens 1,8 milioane de euro. Robotul chirugical se afla deja in dotarea spitalului, iar la sfarsitul lunii martie sunt programate primele interventii facute cu ajutorul sau.

 

Spitalu Sfantul constantin

Spitalu Sfantul constantin

Cel de-al doilea proiect de anvergura vizeaza extinderea activitatii, odata cu inaugurarea unui nou spital, programata pentru a doua jumatate a acestui an. Odata cu darea in folosinta a noii locatii, spitalul privat isi va diversifica gama de servicii oferite pacientului, concomitent cu marirea capacitatii de spitalizare si tratament.

Totodata, unitatea medicala brasoveana este, momentul actual, singurul centru din tara in care se trateaza chirurgical sindromul de apnee obstructiva de somn la persoanele ce sufera de obezitate, intr-o singura operatie combinata, chirurgie -ORL.

Spitalul privat are in prezent 248 de angajati si colaboratori si dispune de 13 sectii pentru spitalizare continua si 9 sectii pentru spitalizare de zi, totalizand 92 de paturi, un ambulatoriu de specialitate cu 23 de specialitati si un laborator de analize medicale.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*