Centrul de Mari Arsi de la Timisoara va transmite live imagini din saloanele pacientilor, catre apartinatori

10 ianuarie 2017 | 0 comentarii |

Rudele pacientilor vor fi tinute astfel la curent, in direct, cu starea acestora si li se vor explica procdeurile medicale la care sunt sau urmeaza sa fie supusi.

 

Dr .Gheorghe Noditi

Dr .Gheorghe Noditi

La jumatatea lunii trecute s-a facut receptia noii cladiri in care va functiona Centrul de Mari Arsi de la Timisoara, prima unitate de acest gen care va deservi pacientii din vestul tarii. La acest moment sunt in plina desfasurare procedurile de achizitie a aparaturii si celorlalte dotari necesare, precum si activitatea de recrutare si specializare a personalului medical, urmand ca in a doua jumatate a acestui an, unitatea medicala sa devina functionala.

Pana atunci, medicul Gheroghe Noditi, seful Clinicii de Politraumatologie, Chirurgie Reparatorie si Arsi  de la Timisoara, in cadrul careia va functiona si noul centru, a oferit cateva amanunte despre modul in care apartinatorii vor fi tinuti la curent cu starea pacientilor, avand in vedere faptul ca marii arsi necesita un regim special de spitalizare, neputand fi vizitati in saloane din cauza pericolului contractarii unor infectii. Astfel, medicul timisorean a declarat ca va fi pus la punct un sistem special de comunicare, prin intermediul caruia rudele pacientilor vor putea urmari imagini in direct din saloane si vor fi tinute la curent cu procedurile medicale aplicate.

 

centrul de arsi timisoara (1)Pe langa imaginile transmise live, sistemul va permite si un dialog direct intre apartinatori si medici, in cadrul caruia rudele sa fie informate despre starea actuala de sanatate a pacientului, despre evolutia acestuia, despre tratamentele ce i-au fost aplicate si despre procedurile ulterioare. „Realizand o astfel de unitate, lucrurile vor putea merge pana la a trimite imagini pentru apartinatori, am putea avea un dialog printr-un sistem audio-video care sa multumeasca apartinatorii vis-a-vis de starea lor si sa cunoasca perspectiva de vindecare si evolutia pacientului”, a declarat zilele trecute medicul Gheorghe Noditi.

Acesta a reiterat necesitatea unui astfel de centru pentru marii arsi in vestul tarii, intrucat nicio unitate medicala din zona nu poate asigura conditiile necesare unor astfel de pacienti, iar transferul catre clinicile din Capitala este costisitor si presupune multe riscuri.

 

arsiOdata dat in folosinta, noul centru de la Timisoara va fi inclus in Programul National de Terapie Intensiva a Pacientului Critic, urmand a fi deservit de 50 de angajati. La acest moment este asigurat numarul necesar de medici, insa mai ramane de rezolvat problema asistentelor medicale, pentru ca se pare ca sectia nu este una foarte atractiva pentru aceasta categorie de personal. Odata completata schema de personal, angajatii vor fi trimisi la supraspecializare in strainatate. Unul dintre spitalele in care acestia se vor perfectiona este Spitalul Militar din Bruxelles, acolo unde medicii au reusit sa salveze viata catorva raniti in urma tragediei de la Clubul Colectiv, care au fost transferati in strainatate, unii dintre acestia aflandu-se si in prezent internati in clinica belgiana, la recuperare.

Lucrarile pentru construirea noului centru au fost demarate in 2011, au fost apoi suspendate timp de trei ani, dupa care au fost reluate si finalizate la sfarsitul anului trecut, urmand a se trece la dotarea cu aparatura si mobilier si, in cele din urma, la darea sa in folosinta.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*