Nadia Comanescu, noul „Regional Compliance Lead” pentru Europa de Vest a gigantului Pfizer

10 august 2017 | 0 comentarii |

Romancei i-a fost incredintata astfel responsabilitatea de a se asigura ca medicamentele gigantului farma sunt in acord cu legislatia din 20 de tari si cu regulile de integritate ale companiei.

 

Nadia Comanescu

Romanca Nadia Comanescu a preluat, de la inceputul acestei veri, functia de Regional Compliance Lead for Western Europe, in cadrul companiei Pfizer. Ea va coordona astfel, de la Londra, implementarea programului de Compliance (conformitate cu legislatia si regulamentele interioare) a Pfizer din 20 de tari, intre care Marea Britanie, Franta, Spania, Italia, Germania, Grecia si Elvetia. Din noua sa pozitie, romanca va lucra indeaproape cu echipa de management regional si Divizia de Conformitate pentru a initia, ghida si coordona crearea si implementarea politicilor, procedurilor si programelor care vor ajuta toate diviziile Pfizer din Europa de Vest sa isi desfasoare activitatea in deplin acord cu legislatia in vigoare si cu regulile de integritate ale companiei.

Programul de Compliance al Pfizer reprezinta un angajament al tuturor colegilor, de la cel mai inalt nivel de management pana la cei aflati la inceput de drum profesional. Programele noastre de pregatire si structurile organizationale sunt pregatite sa mearga dincolo de simpla conformitate, astfel incat toti colegii nostri sa aiba responsabilitatea completa a nivelului de compliance al actiunilor lor si sa le indeplineasca cu integritate. Din aceasta  pozitie, imi voi sprijini colegii si echipele de management sa ia decizii informate si corecte din punct de vedere etic. De asemenea, voi asigura coordonarea sprijinului profesional necesar pentru intelegerea legislatiei si procedurilor, pentru ca la baza programului de Compliance al Pfizer se afla dorinta autentica al colegilor nostri de a fi pe deplin corecti fata de pacienti si fata de comunitatea stiintifica, a spus Nadia Comanescu, Regional Compliance Lead pentru Europa de Vest.

 

Mirela Iordan

Nadia Comanescu are peste 16 ani de experienta in industria farmaceutica, facand parte din echipa Pfizer din 2006, cand s-a alaturat echipei ca director al departamentului juridic. Timp de cinci ani, ea a condus acest departament, coordonand, apoi, Divizia Compliance a Pfizer din pozitia de Regional Compliance Lead pentru Europa de Est, Caucaz, Rusia, Tucia si India.

S-a remarcat pentru usurinta cu care a creat echipe locale puternice de compliance si programe pentru piete dificile, dar si pentru eficienta cu care a lucrat in medii multiculturale. Din noua sa pozitie, ea va coordona o echipa de Country Compliance Leads, cu ajutorul carora va crea o retea multidisciplinara care va avea rolul de a consolida activitatile de compliance in viitor.

 „Integritatea este o valoare fundamentala pentru Pfizer, dar si o extraordinara responsabilitate pentru intreaga echipa sa respecte standardele foarte inalte de etica al companiei in tot ceea ce fac. In acest context, ma bucur enorm sa vad un profesionist desavarsit precum Nadia fiind atat de apreciat si promovat si sunt sigura ca, alaturi de ea, echipa Pfizer din Europa de Vest isi va consolida programul de Compliance, a subliniat Mirela Iordan, Country Manager Pfizer Romania.

 

*Nadia Comanescu este absolventa a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi si detine o diploma de Master in domeniul Proprietatii Intelectuale conferita de Universitatea din Bucuresti, precum si o diploma de studii post-universitare de la Churchill College din cadrul Universitatii Cambridge din Marea Britanie. De asemenea, este absolventa unui program EMBA din cadrul Universitatii Tiffin din SUA.

*Mirela Iordan a preluat, din 1 noiembrie 2016, functia de Country Manager Pfizer Romania, inlocuindu-l pe americanul Nolan Townsend, care a fost promovat in functia de presedinte al Diviziei de Boli Rare pentru regiunea pietelor dezvoltate.

*Pfizer este cel mai mare grup farmaceutic american si a ocupat locul V in topul celor mai importanti jucatori ai pietei farma din Romania, inregistrand anul trecut afaceri de 644 milioane de lei, in crestere cu aproximativ 20% fata de anul anterior, profitul companiei fiind de 10 milioane de lei.

*Pfizer Romania va finaliza, anul acesta, dezvoltarea primul centru regional de suport pentru organizatia interna de aprovizionare globala si administrare a portofoliului (Global Supply Chain & Portfolio Management) din Europa, la Bucuresti. Hub-ul APM va avea rol de intermediar intre pietele individuale de pe continent si unitatile Pfizer de productie din lume, garantand permanent niveluri optime pentru aprovizionarea cu medicamente si stocuri.

 


Adaugati un comentariu


 

*