10 inimioare bolnave, operate de medicii romani si israelieni

30 martie 2017 | 0 comentarii |

Ministrul Florian Bodog a vizitat Spitalul Grigore Alexandrescu si a apreciat colaborarea dintre medicii romani de aici si cei ai organizatiei „Save a Child`s Heart”, care de mai multi ani repara inimioarele bolnave ale copiilor romani, in spitalul bucurestean.

 

medicii israelieni opereaza inimioare la grigore alexandrescuIn contextul in care, in aceste zile, la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucuresti se afla o echipa de medici israelieni care opereaza inimioarele bolnave ale copiilor din Romania, ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a vrut sa vada cu ochii lui cum sunt salvati copiii cu malformatii cardiace si a facut, ieri, o vizita la unitatea medicala.

Dupa ce a vizitat copiii cu afectiuni cardiace care au fost deja operati pe cord, de echipele mixte formate din medici romani si cei ai organizatiei internationale „Save a Child`s Heart”, ministrul Bodog l-a felicitat managerul unitatii sanitare, prof. dr. Dan Mircea Enescu pentru programul derulat, multumind totodata echipei din Israel pentru interventiile efectuate. „Cu acest prilej, ministrul Sanatatii si-a exprimat deschiderea in ceea ce priveste dezvoltarea unor astfel de colaborari dintre echipele medicale romanesti si cele ale unor organizatii in beneficiul pacientilor romani”, anunta Biroul de presa al Ministerului Sanatatii, printr-un comunicat remis redactiei SanatateaBuzoiana.ro.

 

operatii cord copiiIn aceste zile, la spitalul bucurestean au fost programate 10 interventii chirurgicale pe cord, efectuate unor copii nascuti cu malformatii congenitale, de peste 20 de chirurgi, asistenti, tehnicieni si voluntari ai organizatiei „Save a Child`s Heart” in colaborare cu  echipele romanesti. Programul este derulat de mai multi ani de medicii spitalului bucurestean si echipa de medici din Israel.

In acelasi spital, la sfarsitul anului trecut fiind operati pe cord 8 copii, de o echipa de medici romani si americani. Cel mai mare avea 16 ani, iar cel mai mic, doar 11 luni. O operatie pe inima costa intre 7 si 10 mii de euro. In strainatate, insa, ar costa intre 100 si 150 de mii de euro. De peste ocean a venit o echipa cu 16 chirurgi, cardiologi, anestezisti si bioingineri.

Acest gen de interventii se mai fac si la Spitalul „Marie Curie si la Institutul Inimii din Targu Mures, insa nu pot acoperi nici pe departe necesarul de interventii necesare pentru copiii romani nascuti cu malformatii cardiace.

In Romania se nasc, anual, aproximativ 1.500-1.600 de copii cu afectiuni congenitale de cord, iar 850-900 necesita corectie chirurgicala. Din pacate, doar aproximativ 300 dintre acesti copiii pot fi si operati, in fiecare an.

 

Echipa de medici israelieni si romani

Echipa de medici israelieni 

Cu prilejul vizitei efectuate la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, ministrul Sanatatii a subliniat ca, alaturi de dezvoltarea unor programe ca cel care se deruleaza in aceste zile la aceasta unitate medicala, unul din principalele obiective ale mandatului sau ramane „crearea oportunitatilor, inclusiv financiare, in vederea atragerii in tara a medicilor romanii plecati peste hotare”, se mai arata in comunicatul MS.

*„Save a Child`s Heart” este o Organizatie internationala, infiintata in anul 1995 in Israel, a carei misiune este aceea de a imbunatati calitatea ingrijirilor pentru copiii cu afectiuni cardiace, realizand atat interventii chirurgicale, cat si programe de training si specializare in domeniu. Pana in prezent, „Save a Child`s Heart” a salvat peste 4000 de copii cu varste intre 0 si 18 ani care sufera de afectiuni congenitale ale inimii.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*