17 proiecte de terapie emoțională și intervenții psihosociale, finanțate de MOL România și Fundația Pentru Comunitate

21 ianuarie 2022 | 0 comentarii |

Proiectele câștigătoare ale celei de-a XIII-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor vor primi 400.000 de lei, pentru a putea fi implementate.

 

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat rezultatele concursului de proiecte din cadrul celei de-a XIII-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor, derulat în 2021. Vor fi finanțate 17 proiecte de terapie emoțională, terapie prin artă și intervenții psihosociale în beneficiul a 678 de copii cu dizabilități, care suferă de boli cronice sau se află în curs de recuperare după afecțiuni grave (tumori, afecţiuni psihiatrice, ale sistemului limfatic, endocrin, ale aparatului respirator, digestiv, motor, etc.).

Pentru implementarea acestor proiecte finanțarea acordată este de 400.000 de lei.

La ediția lansată în septembrie 2021, s-au înscris 49 de organizații neguvernamentale care derulează proiecte de terapie emoțională, terapie prin artă și intervenții psihosociale pentru copii și tineri cu deficiențe, cu boli cronice sau aflați în curs de recuperare după afecțiuni grave. Organizațiile înscrise, dintre care 37 au mai participat și la edițiile precedente ale Programului, provin din 18 județe. Proiectele selectate pentru finanțare au ca perioadă de implementare decembrie 2021 – august 2022.

Juriul a fost format din Violeta Stan – medic primar de neurologie și psihiatrie a copilului și adolescentului, Coordonator național al Academiei Europene pentru Dizabilitățile Copilului, Mugur Ciumăgeanu, membru în Comisia de psihologie clinică și psihoterapie al Colegiului Psihologilor din România, vicepreședintele Asociației Române de Psihiatrie Comunitară, Magda Cernea, psiholog-audiologVargancsik IringóLector universitar la Universitatea de Arte Târgu Mureș, specialistă în pedagogie socială și Veronica Sulareprezentanta Asociației Culturale VAR, câștigătoarea Premiului MOL pentru sănătatea copiilor, ediția 2020.

 

Andras Imre

Organizațiile care au obținut finanțare sunt din București și din județele Bacău, Bihor, Cluj, Covasna, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Mureș, Sălaj, Satu Mare, Sibiu. Metodele de implementare utilizate în activitățile terapeutice și de intervenții psihosociale vor fi prin artă (muzică, desen, pictură), terapie combinată, prin joc, terapie emoțională (jocuri de rol, psihodramă pentru copii, povești terapeutice), integrare senzorială, modelaj, joc cu nisip, terapie ocupațională, terapie asistată de animale, terapie recreativă și de aventură, potecă senzorială.

Organizațiile neguvernamentale specializate în domeniu au parcurs anii 2020-2021 în condiții complicate și au dobândit experiențe deosebite. Unele au fost nevoite să-și oprească sau să-și reducă activitatea. Revenim la o perioadă de implementare cu o durată de nouă luni pentru proiectele finanțate în cadrul acestei ediții, respectiv decembrie 2021 – august 2022, puțin mai lungă decât precedenta, în care am avut la dispoziție doar șapte luni. În toamna acestui an ne-am propus să organizăm o sesiune publică, la care organizațiile susținute să poată  prezenta rezultatele proiectelor implementate. Menținem legătura cu toate organizațiile din domeniu, inclusiv cu cele care au redus sau au întrerupt activitățile, oferind informații despre derularea proiectelor finanțate și despre Programul MOL pentru sănătatea copiilor, invitând și încurajând astfel pentru pregătirea și înscrierea proiectelor pentru următoarea edițiea declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

 

Camelia Ene, CEO Mol Romania

În cei 13 ani de existență, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor au fost finanțate cu aproape 4,5 milioane de lei, un număr de 246 de proiecte, de care au beneficiat peste 13.000 de copii și adolescenți.

În acești 13 ani, Programul MOL pentru sănătatea copiilor a devenit unul extrem de complex și reușește, cu fiecare ediție, să aducă speranță în viețile unor copii și familii care au nevoie de ajutor. MOL România a câștigat în toți acești ani foarte mulți prieteni și tot atâtea exemple de curaj, reziliență și supraviețuire, iar aici gândul se îndreaptă și către ONG-urile care implementează cu mult profesionalism terapiile necesare. Rămânem fideli angajamentului asumat față de comunitate și continuăm proiectele noastre de responsabilitate socială în domeniul sanitar, educație, sport și mediu a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.

* Programul MOL Pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Programul a fost lansat în 2009 și este destinat organizațiilor non-profit, respectiv organizațiilor nonguvernamentale (fundații, asociații, federații) și organizațiilor religioase care derulează proiecte de terapie emoțională și de intervenții psihosociale pentru copii cu deficiențe, boli cronice sau în curs de recuperare după afecțiuni grave.

Lista proiectelor finanțate poate fi accesată pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro.

 


Categorii: Actual

Adaugati un comentariu


 

*