Asociatii umanitare in competitie, pentru sanatatea copiilor

20 noiembrie 2014 | 0 comentarii |

Miza este obtinerea unei sponsorizari acordate de MOL Romania, in cadrul unui program unic in tara prin scop si continuitate.

 

MOL-pentru-Sanatatea-Copiilor-voluntari-Little-PeopleNu de putine ori, marile companii isi canalizeaza o parte deloc neglijabila din resursele financiare catre actiuni in scop caritabil sau catre programe umanitare de lunga durata, prin care vin in ajutorul persoanelo rdefavorizate sau al bolnavilor care sufera de diferite afectiuni. La fel se intampla si in cazul companiei MOL Romania care deruleaza de sase ani un program unic in tara, prin scopul urmarit dar si prin continuitate. Este vorba de Programul MOL pentru Sanatatea Copiilor, derulat in parteneriat cu Fundatia pentru Comunitate. Programul se desfasoara anual, iar astazi a fost lansata la Oradea cea de-a sasea editie, fiind vorba de o provocare adresata organizatiilor umanitare care deruleaza proiecte de terapie emotionala sau terapie prin arta pentru copiii sau tinerii care sunt afectati de boli cronice, sufera de dizabilitati sau se afla in curs de recuperare dupa afectiuni grave. In cadrul acestei editii MOL Romania pune la bataie o sponsorizare in valoare de 300.000 de lei, bani care vor fia acordati organizatiilor care vor veni cu cele mai intersante si viabile proiecte in domeniile mai sus amintite. Este vorba, de fapt, de o competitie, in cadrul careia ONG-urile se intrec in proiecte, castigatorii urmand a fi desemnati de un juriu, dupa care vor primi sumele necesare punerii in practica a proiectelor realizate.

 

big_2327tCu ocazia ceremoniei de lansare a unei noi editii a programului, a fost acordat in premiera si Premiul MOL pentru Sanatatea Copiilor. Premiul a fost acordat asociatiei Little People, pentru cel mai bum proiect prezentat la editia anterioara, iar datorita acestui premiu, asociatia va primi finantarea maxima de 20.000 de lei la editia din acest an, urmand a avea si un reprezentant in juriu. Datorita proiectului premiat azi, peste 100 de copii din centrele de oncopediatrie din Cluj, Timisoara si Iasi au descoperit varietatea sunetelor din jurul lor, au invatat cantece, au participat la auditii muzicale, au imbinat sunetele si miscarea in jocuri distractive, au invatat despre tipurile de instrumente si au participat la mini-concerte, prin intermediul unei biblioteci electronice cu selectii de melodii pentru terapie prin muzica, biblioteca realizata in cadrul proiectului.

Prin programul lansat azi, organizatiile non-guvernamentale pot beneficia de o suma de maximum 20.000 de lei sub forma de pre-finantare, pentru un proiect ce urmeaza sa fie implementat in perioada ianuarie-august 2015. Termenul-limita de depunere a cererilor de finantare este 20 decembrie 2014 iar fondul total al sponsorizarilor este de 300.000 de lei.

 


Adaugati un comentariu


 

*