20 de candidați se „bat” pe un post de asistent medical la Spitalul Săpoca

18 iunie 2019 | 0 comentarii |

Alți 14 concurenți își dispută trei posturi de muncitor necalificat supraveghere bolnavi psihici periculoși în cadrul sectiei NPI- Ojasca, de infirmier (barbat) în cadrul secției Psihiatrie I – acuți și de muncitor calificat I – lenjer în cadrul secției Săpoca.

 

Concurență mare, astăzi și mâine, la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, unde debutează examenele pentru ocuparea unor posturi vacante scoase la concurs de unitatea medicală. Numărul mare de absolvenți ai școlilor postliceale sanitare, dar și salariile foarte generoase din unitățile sanitare publice au crescut miza, iar concurența este din ce în ce mai mare.

Cea mai mare „bătălie” se dă pe un post de asistentă medicală debutantă, pentru care s-au calificat 20 de candidați (17 fete și 3 băieți) ale căror dosare au fost admise în urma selecției inițiale.

Candidații  susțin astăzi proba scrisă, iar cei care vor obține cel puțin 50 de puncte din cele 100 posibile, în urma corectării lucrării de către comisia de examen, vor putea să-și demonstreze abilitățile practice la proba din 21 iunie.

Candidații care vor trece cu bine și de această probă vor avea ocazia să-și susțină candidatura la proba interviului, pe care o vor susține în data de 26 iunie.

Postul va fi ocupat, în final, de candidatul care va obține cea mai mare medie în urma susținerii celor trei probe de concurs.

 

Alți 14 concurenți își dispută cele trei posturi de muncitor necalificat supraveghere bolnavi psihici periculoși în cadrul sectiei NPI- Ojasca, de infirmier în cadrul secției Psihiatrie I – acuți și de muncitor calificat I – lenjer în cadrul secției Săpoca, scoase la concurs de unitatea medicală și pentru care examenul începe mâine, 19 iunie, cu proba scrisă.

Cea mai mare concurență este pentru postul de muncitor necalificat supraveghere bolnavi psihici periculoși în cadrul secției NPI Ojasca, pentru care candidează 9 pretendenți.

Alți patru candidați își vor disputa postul de muncitor calificat I – lenjer în cadrul secției Săpoca a unității medicale, iar cea mai mică concurență va fi pentru postul de de infirmier (bărbat) în cadrul secției Psihiatrie I – acuți, pentru care s-a înscris un singur candidat, astfel că sarcina acestuia va fi aceea de a obține cel puțin punctajul minim de admitere, pentru a-și putea lua postul în primire.

Candidații care vor trece cu bine de proba scrisă vor susține proba practică pe data de 24 iunie, iar cei care vor trece și de acest „hop” vor susține interviul pe 27 iunie, iar la final, posturile vor fi ocupate de cei care vor avea cele mai mari medii.

 

Dr. Viorica Mihalașcu – manager Săpoca

Concurența foarte mare pe posturile scoase la concurs este considerată „benefică de conducerea unității medicale.

O concurență mare înseamnă și posibilitatea de a angaja personal bine pregătit, capabil să răspundă nevoilor pacienților și să ridice calitatea actului medical, prin pricepere, dedicare, empatie și responsabilitate. Sigur că și veniturile mai mult decât generoase pe care le obțin, în ultima perioadă, angajații spitalelor, constituie un motiv în plus pentru cei care doresc să profeseze în sistemul medical public, dar ne dorim ca și prestațiile lor să crească în calitate, în aceeași măsură. Scopul nostru este ca pacienții să beneficieze de îngrijiri cât mai bune, să ne apropiem atât din punctul de vedere al condițiilor hoteliere cât și ca prestații cât și ca mod de lucru și ca mentalitate, de standardele europene. Trebuie să avem în vedere faptul că pacientul cu afecțiuni psihice are nevoie, pe lângă medicație, de un regim adaptat nevoilor lui, astfel încât să poată fi obținută și recuperarea lui pentru familie și societate, într-un procent cât mai mare. Pacientul cu probleme psihice are nevoie, poate mai mult decât orice altă categorie de pacienți, de o abordare specială, multidisciplinară, care să-l ajute să se însănătoșească sau să fie ameliorat pe cât de mult posibil și mai ales să nu mai fie stigmatizat”, spune medicul Viorica Mihalașcu, managerul Spitalului Săpoca, subliniind că pentru a se obține rezultate este nevoie în primul rând de schimbarea mentalității personalului medical și de îngrijire și apoi de schimbarea mentalității colective.

 


Adaugati un comentariu


 

*