Viorica Mihalașcu și Cristina Păun concurează pentru postul de manager al Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca

24 ianuarie 2018 | 10 comentarii |

Rezultatele evaluării dosarelor de înscriere au fost afișate, iar pe 1 februarie, cele două candidate își vor susține proiectul de management / proba interviului. 

 

După un an de management asigurat prin interimat, Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță (SPMS) Săpoca, unul dintre cele 4 spitale de siguranță națională din țară, va avea din nou conducere titulară, desemnată prin concurs.

La concursul programat în prima zi a lunii februarie s-au înscris medicul Viorica Mihalașcu, actualul manager interinar, și economista Cristina Păun, fost șef Serviciu financiar-contabilitate al unității medicale, până în 2017.

Odată depășită etapa eliminatorie, de verificare și validare a dosarelor de înscriere la concurs, ambele concurente au posibilitatea să-și demonstreze capacitatea de a ocupa această funcție, abilitățile și viziunea privind eficientizarea activității spitalului, concomitent cu creșterea calității actului medical, prin prezentarea și susținerea proiectului de management.

Până pe 26 ianuarie, la ora 16.00, pe site-ul SPMS vor fi postate proiectele de management ale candidaților ale căror dosare au fost admise, iar pe 1 februarie va avea loc susținerea publică a proiectului și afișarea rezultatelor evaluării.

Pentru a putea promova examenul este necesar ca punctajul final al candidatului să fie de cel puțin 140 (minimum 70 de puncte pentru proiect și tot la fel pentru susținerea lui/interviu), iar candidatul care va avea cel mai mare punctaj final va fi câștigător. Rezultatele finale vor fi afișate pe data de 5 februarie 2017, după soluționarea eventualelor contestații.

  

Dr.Viorica Mihalascu – manager Spital Sapoca

Dr Viorica Mihalașcu este medic primar epidemiolog și are o bogată experiență managerială în sistemul public de sănătate, ocupând o lungă perioadă funcții de conducere în cadrul Direcției de Sănătate Publică, iar din 2008 deține și un master în „Administrație Publică Europeană”.

A debutat profesional ca medic de întreprindere, iar începând cu anul 2000 a optat pentru a profesa în cadrul Serviciul de supraveghere și control Boli Transmisibile (Epidemiologie) din cadrul DSP Buzău. În perioada 2007 – 2013 a ocupat funcția de director executiv adjunct Sănătate Publică în cadrul aceleiași instituții. Din august 2013 și până în martie 2014 a ocupat funcția de director general executiv al DSP Buzău după care, prin concurs, a ocupat funcția de director medical al Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, instituție medicală cu a cărei activitate era familiarizată, atăt îîn urma numeroaselor controale epidemiologice desfășurate în spital, cât și ca reprezentant al Ministerului Sănătății în Consiliul de Administrație.

În februarie 2017, dr. Viorica Mihalașcu a fost desemnată, cu delegație, manager al aceleiași unități medicale, funcție pe care o deține și în prezent.

A absolvit numeroase cursuri postuniversitare în țară și în străinatate, iar activitatea sa profesională și managerială a fost întotdeauna apreciată atât de autoritățile în domeniu cât și de către colegi. Este cunoscută ca o persoană dinamică și eficientă în munca în echipă, comunicativă și nonconflictuală dar fermă, un șef care știe să asculte dar nu acceptă compromisuri.

 

Cristina Păun este economist, absolvent al ASE București și a lucrat în cadrul Spitalului Săpoca din 1987 pînă în 2017. În perioada 1987-1991 a fost lucrător comercial în cadrul unității medicale după care, în urma absolvirii facultății, a ocupat postul de contabil în cadrul aceleiași instituții.

În perioada 1998-2003 a ocupat funcția de șef Birou financiar-contabilitate, după care a fost promovată în funcția de șef Serviciu financiar-contabilitate, pe care a ocupat-o până în august 2017.

La momentul respectiv, în urma unei evaluări profesionale și-a încetat raporturile de activitate cu spitalul, pe motive disciplinare.

A contestat însă decizia în Contencios-administrativ, urmând ca instanța să se pronunțe vis-a-vis de acest litigiu între fosta angajată, care acum candidează la postul de manager, și unitatea medicală.

 

Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca este spital de interes public național și funcționează în directa subordonare a Ministerului Sănătății. Asigură servicii medicale preventive, curative și de recuperare de pshiatrie generală și neurologie pentru adulți și neuropsihiatrie infantilă, furnizează servicii medicale preventive, curative și de recuperare de psihiatrie generală și neurologie pentru copii și adulți din Buzău și județele limitrofe, precum și servicii de psihiatrie judiciară pentru adulții din 11 județe.

Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca a fost înființat în 1960, în 1967 i s-a adăugat Secția exterioară Nifon, în 1973 Sectia exterioară Ojasca, iar în 1975 se înființează Laboratorul de Sănătate Mintală.

Timp de 58 de ani, spitalul a fost condus de dr. Anton Nicolau (1960-1991), dr. Ovidiu Mihai (1991-2005), dr. Maria Cristache (2005-2006), după care s-au perindat 4-5 directori interimari care nu au stat mai mult de câteva luni, fiecare. În perioada 2010-2017 managementul a fost preluat de ec. Dumitru Popescu, iar în ultimul an a fost asigurat de dr. Viorica Mihalașcu.

De-a lungul timpului, unitatea medicală s-a extins și modernizat, dar nu a fost lipsită nici de scandaluri, în perioada comunistă existând suspiciuni că aici se „spălau creierele” celor considerați „dușmanii poporului”. Ulterior, scandalurile au fost mai ales de natură financiară și de management.

 

 


Categorii: Actual, Jobs, Medici, Spitale, Stiri

Comentarii (10)

 1. Anonimus spune:

  Mult succes doamnei dr. Mihalascu Viorica! Un om deosebit! Daca ar fi un sondaj de opinie facut la Spitalul Sapoca, doamna dr Mihalascu ar obtine 97% pe cand doamnda Paun restul, adica 3%. Cuplul Paun-Popescu au terorizat ani buni salariatii. Doamna Paun mai bine si-ar alege o alta cale.

 2. Delia Tache spune:

  Mult succes,Vio!!!

 3. Gela-Camelia Dragan spune:

  Succes d-na Doctor!!!

 4. Mihai Alexandru spune:

  Locul “doamnei” Păun nu este nicidecum în fruntea unei instituții si nici în cadrul ei! Poate spune DNA unde-i este locul!

 5. Miruna Panaete spune:

  Mult tupeu trebuie sa aiba Paun Cristina, sa se inscrie la acest concurs. Cristinei Paun i s-a desfacut contractul de munca disciplinar pentru un prejudiciu de 500.000 euro cauzat spitalului de catre o firma de casa a cuplului Popescu-Paun.

 6. Codrin Mirela spune:

  Succes, doamna doctor. Contracandidata trebuie sa concureze cu persoane de nivelul ei. ASE Bucuresti sau ASE de Brosteni Buzau?

 7. Daniel Petrescu spune:

  Concursul este u ul formal, toată lumea știe rezultatul final. Viorica Mihalache va câștiga pentru ca va ști răspunsurile pe care le va primi de la fosta colega din DSP șefa comisiei de examinare!!! O sa vedem pe 5. 02. 2018 cine câștiga!!!

 8. PAUN CRISTINA spune:

  Am citit articolul dvs.si as avea de facut o precizare importanta.
  Decizia de concediere a fost o masura abuziva dispusa de conducerea spitalului, si nu una datorata unei evaluari profesionale.
  Personal consider ca am pregatirea si experienta necesara pentru a-mi indeplini atributiile de serviciu, si nu numai.

  • Stelian Mic spune:

   @Cristina păun, cand spuneti si nu numai la ce va referiti? Vreti sa continuati dictatura concubinului părăsit ca nu mai produce bani si sa preluati fraiele unui spital stors deja de bani? Justitia isi va spune cuvântul si cel mai probabil va fi acelasi cuvânt ca cel din raportul Camerei de control bz.

 9. Ioana Codin spune:

  Mult succes, dnei dr. VIORICA MIHALASCU, un medic de o inalta probitate profesionala si un MARE OM!

Adaugati un comentariu


 

*