Mulți veniți – puțini aleși, după prima probă a concursului de angajare la spitalul Rm. Sărat

7 ianuarie 2020 | 0 comentarii |

Cei mai mulți dintre cei 111 candidați care s-au înscris pentru posturile de asistent medical debutant, infirmieră debutantă, îngrijitoare și muncitor necalificat, au dovedit că nu au pregătirea minimă necesară.

 

Proba scrisă a concursului de angajare pe care Spitalul Municipal Rm. Spărat îl organizează în această perioadă a avut loc ieri, iar așa cum Sanatateabuzoiana.ro a anunțat zilele trecute, concurența pentru ocuparea unor posturi vacante de personal medical și nemedical a fost mare. Sunt puse „la bătaie21 de posturi, dintre care unul de asistent farmacist debutant, 6 posturi de asistent medical generalist debutant, 8 posturi de infirmieră debutantă, 5 posturi de îngrijitoare și un post de muncitor necalificat pentru întreținerea curățeniei la blocul alimentar al spitalului.

Interesul pentru fiecare din aceste posturi a fost unul sporit, cea mai mare concurență fiind pentru postul de asistent de farmacie debutant, pentru care s-au înscris 8 candidați.

În același timp, pentru posturile de asistent medical generalist debutant erau înscriși 43 de candidați, în timp ce posturile de infirmieră debutantă erau „vânate” de 41 de candidate, pentru cele de îngrijitoare de înscriseseră 13 candidate, iar pentru postul de muncitor necalificat s-au înscris 6 candidați.

Concurența pe toate cele 21 de posturi a fost drastic diminuată însă după susținerea probei scrise, întrucât majoritatea candidaților au dovedit că nu sunt pregătiți suficient, nefiind capabili să obțină baremul minim pentru promovare.

 

Astfel, din cei 8 candidați pentru postul de asistent de farmacie debutant, pentru interviu s-au calificat doar doi, în timp ce o lucrare a fost anulată, iar ceilalți cinci candidați au obținut între 15 și 45 de puncte. Unul dintre candidații admiși a obținut nota maximă – 100 de puncte – în timp ce al doilea s-a situat la extrema cealaltă, fiind notat cu 50 de puncte, adică baremul minim necesar pentru a promova.

Concurența pentru posturile de asistent medical generalist debutant s-a redus la aproape doi pe loc, după ce doar 11 din cei 43 de candidați au reușit să promoveze proba scrisă. Cei mai bine pregătiți dintre ei au primit 90 de puncte, în timp ce ultimii pe lista admișilor au fost notați cu 50 de puncte. De partea cealaltă, cea mai mică notare obținută de un candidat a fost de 15 puncte, iar cei picați „primii sub linie”, au fost notați cu 45 de puncte.

 

În ceea ce privește concursul pentru posturile de infirmieră debutantă, doar 11 din cele 41 de candidate au reușit să treacă de proba scrisă, majoritatea fiind notate cu 50 și 55 de puncte. Cea mai bună lucrare a fost notată cu 80 de puncte, urmată de o alta cu 75 de puncte.

În același timp, pentru posturile de îngrijitoare, concurența a scăzut sub unu pe loc, după ce doar trei din cele 13 candidate au reușit să promoveze proba scrisă. Două dintre ele au fost notate cu 50 de puncte, iar cea d-a treia a obținut 55 de puncte, în timp ce cea mai slab pregătită candidată prezentă la concurs nu a reușit să obțină decât 0,5 puncte.

Și pentru postul de muncitor necalificat, lucrurile s-au simplificat mult după proba scrisă, din cei șase candidați, doar unul reușind să promoveze, cu 60 de puncte.

Urmează proba de interviu, care va avea loc mâine, la sediul spitalului din Râmnicu Sărat, cu începere de la ora 10.00, care va fi decisivă mai ales pentru posturile pentru care concurența a rămas mai mare de unul pe loc.

 


Categorii: Actual, Jobs, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*