S-au anunțat rezultatele concursului de angajare de la Spitalul Râmnicu Sărat

Deși au reușit să promoveze proba scrisă, pe care majoritatea celorlalți contracandidați au picat-o, unii dintre concurenți s-au împotmolit la interviu.

 

Începând de ieri, sunt cunoscute numele candidaților care vor dobândi statutul de noi angajați ai Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, odată cu afișarea rezultatelor la proba de interviu. Concurența pe cele 21 de posturi de personal medical și nemedical s-a redus după susținerea probei scrise, pe care mulți dintre candidații înscriși nu au reușit să o promoveze, în cursă rămânând doi candidați pentru postul de asistent medical debutant de farmacie și 11 pentru cele 6 posturi de asistent medical generalist debutant. În același timp, pentru cele 8 posturi de infirmieră debutantă, pentru interviu se calificaseră tot 11 candidate, în timp ce pentru cele cinci posturi de îngrijitoare mai rămăseseră în cursă 4 din cele 13 candidate înscrise inițial, iar pentru postul de muncitor necalificat, din șase candidați, se calificase unul singur.

În cazul postului de asistent de farmacie debutant, pentru care au concurat inițial 8 candidați, rezultatul la proba scrisă s-a dovedit decisiv pentru desemnarea câștigătorului concursului. La interviu se calificaseră doi candidați, unul obținând punctaj maxim la proba scrisă – 100 de puncte, iar celălalt punctajul minim, adică 50 de puncte. La interviu, ambii au fost notați cu 80 de puncte, astfel că postul a revenit Cameliei Bălan, care s-a dovedit foarte bine pregătită la proba scrisă.

 

Pentru posturile de asistent medical generalist debutant, concurența se redusese la aproape doi pe loc, la interviu promovând doar 11 din cei 43 de candidați. Unul dintre aceștia nu s-a mai prezentat la a doua probă, în condițiile în care obținuse 50 de puncte la scris, iar o altă candidată, care fusese declarată admisă la scris cu 90 de puncte, a furnizat o surpriza neplăcută, fiind respinsă la interviu, unde a fost notată cu doar 45 de puncte. Cel mai bine pregătită s-a dovedit Aurelia Enoiu, care a obținut 90 de puncte la proba scrisă și 100 de puncte la interviu, același punctaj maxim la a doua probă fiind acordat și Lilianei Rizea și Iulianei Trocaru, prima notată cu 70 de puncte la scris, iar cea de-a doua cu 65 de puncte. La interviu au mai fost acordate două calificative de 90 de puncte, un altul de 80, unul de 76,66, unul de 60 de puncte și altul de 50.

La proba de interviu pentru cele 8 posturi de infirmieră debutantă s-a picat „pe capete”, din cele 11 candidate rămase în concurs după proba scrisă, fiind declarate admise doar 5, care au și obținut posturile dorite.

 

Punctajul minim cu care s-a promovat interviul a fost 50, iar cel maxim 70 de puncte, în timp ce una dintre candidate a reușit contraperformanța de a fi notată cu 0,00 puncte. Două din celelalte candidate respinse la interviu a fost notate cu 40 de puncte, iar celelalte 3 cu 30 de puncte. Astfel, din cele 8 posturi de infirmieră debutantă scoase la concurs, vor fi ocupate doar 5.

În ceea ce privește cele cinci posturi de îngrijitoare, pentru care se calificaseră patru candidate, doar două dintre ele vor fi ocupate. Aceasta pentru că două dintre candidate, care se calificaseră la interviu după ce obținuseră 50 de puncte la scris, nu au putut obține mai mult de 30 de puncte la interviu, fiind respinse pentru că nu au atins baremul minim. Celelalte două candidate cu fost notate fiecare cu câte 70 de puncte, după ce obținuseră 55, respectiv 50 de puncte la scris.

În fine, pentru postul de muncitor necalificat, singura din cei șase candidați care se calificase la interviu a reușit să promoveze și cea de-a doua probă, obținând 60 de puncte, la fel ca și la proba scrisă, și urmând a fi încadrată pe post.

Astfel, după susținerea concursului, la spitalul din Râmnicu Sărat mai rămân vacante 3 posturi de infirmieră debutantă și alte 3 posturi de îngrijitoare.

 


Categorii: Actual, Jobs, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*