29 de noi cazuri de Covid 19 și două decese la Buzău, în ultimele 24 de ore

17 iulie 2020 | 0 comentarii |

Șapte dintre noile cazuri testate pozitiv provin de la Spitalul Săpoca, unde trei paciente și patru angajați ai spitalului au fost confirmați infectați, după alte două cazuri raportate ieri.

 

Crește din nou, alarmant, numărul de persoane infectate cu coronavirus la Buzău. Numai în ultimele 24 de ore au fost testate pozitiv alte 29 de persoane, cu vârste între 21 și 69 de ani. Șapte dintre teste au fost confirmate de laboratoare private, care în această perioadă sunt asaltate de solicitări din partea celor care doresc să plece în vacanță în străinătate și unde nu sunt primiți fără două teste succesive care confirmă că nu sunt infectați cu SARS-CoV-2.

Pacienții confirmați astăzi cu coronavirus au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, la Spitalul Județean de Urgență Buzău și la Spitalul „Victor Babeș” din București, potrivit comunicatului remis de Prefectura Buzău.

S-a ajuns, astfel, la 912 persoane diagnosticate cu Covid 19 de la debutul pandemiei, din care 550 au fost declarate vindecate și externate.

Șapte dintre cazurile nou confirmate provin din Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, de unde s-au prelucrat 31 din cele 74 de teste, recoltate, celalalte 42 fiind în lucru și urmând să primească rezultatele în perioada următoare.

 

Dr. Gabriela Pârâu

Patru dintre cazurile nou confirmate sunt din rândul personalului Spitalului Săpoca, respectiv două asistente, o infirmieră și un îngrijitor, toți de la Secția exterioară exterioară Ojasca, unde s-au mai confirmat și două paciente, ceea ce a impus declararea focarului în această secție și luarea unor noi măsuri de dezinfecție și protecție.

Încă o pacientă a confirmată cu coronavirus provenea din secția Neurologie – Săpoca. Toate cele șapte cazuri noi confirmate sunt persoane care au intrat în contact direct cu cele două cazuri confirmate pozitiv cu o zi în urmă.

O problemă care necesită rezolvare este aceea a internării pacienților cu boli psihice infectatecu SARS-CoV-2, care pe lângă tratamentul împotriva virusului au nevoie și de îngrijiri psihiatrice. Domnul secretar de Stat Raed Arafat a promis că se va găsi o rezolvare, aceste cazuri vor fi transferate în cel mai apropiat spital-tampon pentru Covid 19 care au secții de psihiatrie. Deocamdată au fost izolate la noi, într-un compartiment-tampon, așteptăm să ni se comunice ce pași trebuie să urmăm”, a explicat dr. Gabriela Pârâu, managerul SPMSP Săpoca.

 

Tot astăzi au fost raportate și două noi decese, astfel că numărul buzoienilor care și-au pierdut viața ca urmare a infecției cu coronavirus, de la debutul pandemiei și până astăzi, a crescut la 26.

Unul dintre pacienții confirmați cu Covid-19 care au pierdut lupta cu viața este o femeie în vârstă de 65 de ani, internată la Spitalul Județean de Urgență Buzău, care suferea și de angină pectorală instabilă și diabet zaharat tip II.

Cea de-a doua victimă a coronavirusului este un bărbat în vârstă de 55 de ani, internat inițial la Spitalul Județean de Urgență Buzău și apoi transferat la Spitalul „Victor Babeș” din București, fără comorbidități cunoscute (din relatările spitalului și ale aparținătorilor), care însă nu a mai putut fi salvat.

 

La nivel național, astăzi au fost raportate până astăzi, 35.802 cazuri de persoane confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 24.598 au fost externate (22.312 de pacienți vindecați, 2.286 de pacienți asimptomatici externați la 10 zile după depistare și 823 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere). Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, 261 de pacienți aflați în stare gravă sunt internați la ATI sunt, în acest moment.

De la debutul pandemiei și până astăzi au fost raportate 1.971 decese ale unor persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, majoritatea cu comorbidități, dar în ultima perioadă s-au înmulțit și decesele în rândul unor persoane tinere, care nu erau în evidență cu vreo afecțiune cronică.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 777 noi cazuri de îmbolnăvire. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 906.015  teste.

 


Adaugati un comentariu


 

*