61 de posturi scoase la concurs in spitalele din Buzau

8 septembrie 2012 | 2 comentarii |

Cele mai multe vor fi la Spitalul Judetean de Urgenta. Managerii unitatilor sanitare cu paturi au solicitat, Ministerului Sanatatii, ca din cele 2.800 de posturi care se vor debloca in aceasta perioada sa li se accepte scoaterea la concurs a posturilor absolut necesare pentru a desfasutra activitatea, cele mai multe dintre acestea fiind vacantate in acest an.

 

Medicul Marius Anastasiu, managerul SJU Buzau

Lipsa cronica de personal cu care se confrunta spitalele din intreaga tara, iar cele buzoiene nu fac exceptie, ar putea fi diminuata in perioada urmatoare, in urma deblocarii celor 2.800 de posturi anuntate de ministrul Sanatatii, dr. Vasile Cepoi, luna trecuta. Desi managerii buzoieni au solicitat 94 de posturi, doar 61 au fost aprobate (10 de medic, 28 pentru personal mediu sanitar si 17 pentru personalul auxiliar).

Cele mai multe posturi vor fi scoase la concurs la Spitalul Judetean de Urgenta (UPU) unde, potrivit managerului unitatii medicale, dr. Marius Anastasiu, s-au aprobat „39 de posturi, atatea cate am solicitat. Am cerut cinci posturi de medic, in specialitatile oncologie medicala, pneumologie, ORL, traumatologie si radiologie si imagistica medicala, absolut necesare pentru ca sectiile respective sa poata functiona. Desi problema UPU este cea mai presanta, iar aici am avea nevoie de cei mai multi medici, nu am putut solicita, pentru ca avem in schema patru rezidenti, iar pana cand acestia nu-si exprima oficial, refuzul de a se prezenta la post, nu avem ce face. Am mai cerut 22 de posturi de asistenti medicali (inclusiv cu studii superioare) si 12 posturi pentru completarea personalului auxiliar, care s-au aprobat”, a precizat dr. Anastasiu, mentionand ca desi spitalul ar avea nevoie de mult mai multi medici, lipsa banilor a determinat solicitarea a numai cinci, cati sunt absolut necesari pentru ca unitatea medicala sa poata sa-si desfasoare activitatea in toate specialitatile.

 

Ramnicul si Sapoca nu au primit decat o parte din ce au solicitat

 

Cele mai vitregite se simt, la „imparteala” posturilor care va avea loc in perioada urmatoare, spitalele Sapoca si Ramnicu Sarat, carora nu li s-a aprobat decat o mica parte din ceea ce au solicitat.

Astfel, conducera Spitalului Municipal Rm. Sarat, care  a solicitat 12 posturi de medic, 2 de farmacist si 3 posturi pentru personalul auxiliar, considera ca aprobarea a doar zece posturi in total este insuficienta. Potrivit managerului Adrian Danielescu, „unitatea medicala are nevoie de toate posturile solicitate, pentru a functiona la paramatrii pe care noi estimam ca-i putem atinge si pentru ca la o noua evaluare sa avem sansa sa obtinem un grad superior de incadrare, nu s-au aprobat decat cinci posturi de medic, doua de asistent medical si cele trei pentru personalul auxiliar”.

Si mai dezamagit s-a aratat managerul Spitalului de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca, Dumitru Popescu, pentru ca „ministerul ne-a aprobat numai cate un post de medic, asistent medical si persoanl auxiliar. Noi am solicitat 27 de posturi, cele mai multe de medic, pentru ca functionam la cote de avarie si, daca nu am fi ajutati de medicii pensionari, nu am putea asigura serviciile necesare bolnavilor”, sustine managerul spitalului Sapoca. Popescu spera insa ca anul viitor sa aiba mai mult noroc si sa obtina atat dreptul de a completa persoanlul medical cat si o finantare mai buna.

 

Nehoiu si Smeeni, la limita minimului posibil

 

Conducerile spitalelor Nehoiu si Smeeni se multumesc de aceasta data cu cele mai putine posturi. Astfel, la Nehoiu au fost aprobate 3 posturi  de medic (2 – chirurgie generala si 1 –OG), 2 posturi de asistent medical si 1 de personal auxiliar, iar la Smeeni, cate un post de medic (pediatrie) si de asistent medical, desi ar fi fost nevoie de cate doua pentru fiecare categorie.

Potrivit purtatorului de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Buzau, Mihaela Voineagu, numarul de posturi aprobat pentru ocuparea prin concurs sau examen „este conform HGR 849/2012 privind ocuparea posturilor vacantate dupa data de 1 ianuarie 2012 de personal de specialitate medico-sanitar, auxiliar sanitar si personal de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare din unitatile din sistemul sanitar, si prevede ocuparea posturilor vacantate dupa 1 ianuarie 2012, numai in conditiile  incadrarii in cheltuielile de personal aprobate prin buget. La nivelul judetului Buzau (cu exceptia Spitalului Sapoca) s-au vacantat 52 de posturi, din care 9 de medic, 27 de personal mediu sanitar si 16 de personal auxiliar”.

Aceeasi sursa mentioneaza ca managerii spitalelor din subordinea administratiei publice locale nu vor demara procedura de organizare a concursurilor decat ulterior avizarii posturilor care pot fi ocupate prin concurs sau examen de catre Ministerul Sanatatii.
Categorii: Ancheta, Jobs, Spitale

Comentarii (2)

  1. visan corina spune:

    buna ziua,am inteles ca pe data de 8 sept 2012 a fost postat anuntu.as fi vrut sa aflu daca are cine sa-mi raspunda cand are loc concursul?multumesc

    • admin spune:

      In acest articol este vorba despre posturile care vor fi scoase la concurs, probabil, in luna noiembrie. Procedura este de a se publica mai intai in “Viata medicala” si dupa 30 de zile se poate organiza concurs. Va vom tine la curent prin Sanatatea Buzoiana, unde posturile scoase la concurs si datele de sustinere a examenului vor fi publicate atat la categoria “Jobs” cat si intr-un articol de informare. Va multumim ca sunteti cititorul nostru fidel.

Adaugati un comentariu


 

*