Autoritățile din Sănătate caută investitori și medici la Forumul Spitalelor de la New York

6 noiembrie 2018 | 0 comentarii |

O delegație a Ministerului Sănătății se află zilele acestea în Statele Unite, pentru a participa la evenimentul organizat de  Consiliul de Afaceri Româno-American.

 

În perioada 5-8 noiembrie, are loc la New York un important eveniment din domeniul afacerilor din domeniul medical. „BestInvest Healthcare Forum” se desfășoară sub forma unei conferințe româno-americane, la care iau parte peste 100 de medici, administratori, proprietari de spitale și reprezentanți ai autorităților din Sănătate din Statele Unite și din România. Evenimentul este organizat de Consiliul de Afaceri Româno-American, al cărui președinte este Ştefan Minovici, nepotul unor nume de referință pentru medicina romînească și mondială, Nicolae, Ştefan şi Mina Minovici.

Din partea autorităților române, la eveniment participă o delegație condusă de secretarul de stat în Ministerul Sănătății, dr. Octavian Dan Alexandrescu, precum și o delegație a Comisiei de Sănătate din Senatul României condusă de președintele comisiei, Attila Laszlo. Alături de oficiali, la eveniment participă și manageri ai unor importante unități medicale din România, iar sectorul privat este prezent prin reprezentanți ai Monza, Gral Medical și Sanador.

Din partea americană, la eveniment participă reprezentanți  ai celor mai importante spitale din SUA, între care John Hopkins, Mount Sinai, Northwell Health, Weill Cornell și Cleveland Clinic.

 

Octavian Dan Alexandrescu

Ștefan Minovici a declarat că evenimentul care are loc zilele acestea la New York, „este punctul culminant al unui efort de peste şapte ani care vizează construirea primului spital american în Europa de Est, implementarea unui model şi a culturii medicale americane în România, cât şi readucerea în ţară a sute de medici româno-americani care doresc să se repatrieze, dar care nu au o facilitate medicală de top la care să facă performanţă”.

Președintele Consiliului de Afaceri Româno-American a subliniat faptul că România este țara europeană cu cel mai mare număr de medici care profesează în Statele Unite, depășind numărul total de medici din Polonia, Republica Cehă, Ungaria, Ucraina sau fosta Iugoslavie, care practică medicina aici.

Am deschis anul acesta mai multe colaborări cu țări care au potențial de investiție în sistemul sanitar. Considerăm că numai în acest fel putem avansa și dezvolta sistemul de sănătate. Suntem interesați de viitoare colaborări între spitalele românești și cele americane în telemedicină, schimb de bune practici și de experți. Ne dorim să prezentăm proiectele noastre în ceea ce privește construcția de spitale posibililor investitori americani. Mai mult, dorim să oferim posibilitatea medicilor români din SUA să revină în țară pentru a profesa”, a declarat, în deschiderea evenimentului, dr. Octavian Dan Alexandrescu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

 

Astăzi și în zilele care vor urma până la încheierea evenimentului, invitații din România vor participa la sesiuni de discuții cu medicii americani, subiectele principale constituindu-le accesul la medicamente esențiale și tratamentul pacienților cu afecțiuni cardiace, oncologice si ortopedice. Totodată sunt programate o serie de vizite în mai multe mai multe spitale americane de top, precum Nortwell Health, The Mount Sinai Hospital, Johns Hopkins International, ocazie cu care membri delegațiilor din România vor avea discuții cu reprezentanții acestor unități medicale despre eventuale proiecte de colaborare și se vor pune la curent cu ultimele noutăţi în domenii precum oncologie, cardiologie, diabetologie, pediatrie şi altele.

Printre personalitățile americane care participă la Forumul Spitalelor se numără dr. Jerome Adams, şeful US Public Health Service Commissioned Corps, Michael Dowling, preşedinte al Northwell Health, Arthur Klein, preşedinte al Mount Sinai Health Network, Daniel Kline, director executiv al New York State Podiatric Medicine, Hortenzia Beciu, director regional al John Hopkins Medicine International, precum şi medici importanţi ai unor mari spitale din Statele Unite.

 (Sursă foto: MS)

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*