Suspiciuni de exercitare fără drept a unei profesii, în cazul unor cabinete de estetică dentară

9 septembrie 2020 | 0 comentarii |

Polițiștii din Capitală și inspectorii Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București au descoperit astfel de nereguli la 16 puncte de lucru ale unor societăți care oferă servicii de înfrumusețare sub franciză.

 

Subiectul exercitării fără drept a unei profesii care presupune efectuarea de proceduri medicale revine în actualitate, odată cu o serie de controale efectuate la începutul săptămânii de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în colaborare cu inspectori de la Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București.

Controalele au vizat 20 de puncte de lucru ale unor societăți care desfășoară, sub franciză, activități de înfrumusețare, verificându-se în special dacă respectivele cabinete dețin toate avizele necesare pentru astfel de activități.

Echipele de control au vizitat fiecare din cele 20 de cabinete, ocazie cu care au constatat că marea majoritate a acestora funcționau fără a avea avizul Direcției de Sănătate Publică. Mai precis, în 16 dintre ele se efectuau activități de estetică dentară deși nu aveau aviz de funcționare și, mai grav, acestea erau efectuate fără supraveghere medicală de specialitate.

 

Raportul de control arată că personalul care asigura aceste servicii de estetică dentară nu avea o calificare medicală atestată pentru a efectua astfel de proceduri încadrate în sfera medială, motiv pentru care oricum nu ar fi putut obține avizul de funcționare de la Direcția de Sănătate Publică.

Ca urmare a acestor nereguli grave constatate cu ocazia controalelor, polițiștii și inspectorii de sănătate publică au sesizat și parchetele teritoriale, împreună cu care se fac cercetări pentru a se stabili dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi, urmând ca după aceea să fie demarată cercetarea penală împotriva celor considerați vinovați pentru comiterea acestei abateri grave.

Cu aceeași ocazie au fost aplicate și două amenzi, în valoare de 40.000 de lei, pentru nerespectarea disciplinei financiare, iar pentru alte abateri care țin de domeniul sănătății publice, inspectorii DSP au aplicat sancțiuni în valoare totală de 5.000 de lei.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*