Dezlegare la peste si amenzi, in pietele din Buzau

Inspectorii DSVSA si politistii plecati in control la comerciantii de peste si produse din peste au constatat mai multe nereguli si au confiscat circa 100 de kilograme de marfa.

 

pesteIn cadrul actiunilor specifice pe care le desfasoara in aceasta perioada, pentru verificarea sigurantei si legalitatii comertului cu produse alimentare specifice Pastelui, politistii buzoieni si inspectorii DSVSA si-au concentrat atentia in week-end asupra magazinelor care comercializeaza peste si produse din peste, unitati luate cu asalt de clienti cu ocazia Dezlegarii la peste.

Stiindu-se ca week-end-ul Floriilor este unul plin pentru comerciantii de peste, in aceasta perioada au fost planificate mai multe controale la unitatile de profil, pentru a verifica atat calitatea si prospetimea marfii, cat si legalitatea provenientei acesteia.

Controalele au fost demarate sambata, la primele ore ale diminetii, fiind vizati atat comerciantii din pietele municipiului, cat si cei din judet.

 

politistPolitistii de investigare a fraudelor au efectuat verificari in ceea ce priveste aspectul economic, verificand legalitatea provenientei marfii scoase la vanzare, in timp ce inspectorii sanitar-veterinari au urmarit calitatea produselor, pentru a constata daca marfa vanduta poate fi consumata in siguranta de cumparatori.

Data fiind amploarea actiunii, neregulile nu au intarziat sa apara, acestea fiind referitoare la legalitatea provenientei pestelui scos la vanzare.

Astfel, in cazul a 8 comercianti, desi marfa corespundea din punct de vedere al calitatii, politistii au constatat ca nu existau documente legale care sa ii ateste provenienta. In aceste conditii s-a luat masura aplicarii unor amenzi in valoare totala de 14.000 de lei, precum si a confiscarii a circa 100 de kilograme de peste, pentu care comerciantii nu au putut prezenta documentele necesare.

 

aglomeratie-coada-carne-porc-halaSaptamana aceasta, inspectorii de la DSVSA si politistii vor continua controalele specifice premergatoare perioadei Pastelui, fiind vizate in special unitatile si producatorii care comercializeaza carne de miel sau miei vii, oua si alte produse alimentare aflate la mare cautare.

Specialistii DSVSA le reamintesc buzoienilor sa isi faca aprovizionarea doar din unitatile autorizate si sa nu se lase ademeniti de preturile mai mici practicate de comercianti de ocazie, care isi vand marfa pe marginea drumului. Singurele unitati autorizate in judet pentru a comercializa carne de miel sunt macelariile si carmangeriile. Vanzarea animalelor vii este permisa doar in targurile si oboarele de animale.  Important de retinut este faptul ca aici este permisa doar vanzarea mieilor vii, nu si sacrificarea acestora.


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*