Peste 100 de buzoieni, amendați pentru nerespectarea regulilor de protecție împotriva Covid-19

Cele mai multe sancțiuni aplicate au fost pentru nepurtarea măștii în spațiile publice închise și în zonele aglomerate.

 

O amplă acțiune de control la care au luat parte peste 370 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, inspectori de muncă, de la Protecția Consumatorului și DSVSA, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, a avut loc în județul Buzău, fiind vizate în mod special zonele aglomerate, centrele comerciale, terasele și piețele agroalimentare, un accent deosebit fiind pus pe verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție sanitară în contextul pandemiei de Covid-19. Este vorba în special de purtarea măștii de protecție în spațiile publice închise, în mijloacele de transport în comun, dar și în zonele aglomerate aflate în aer liber, măsură care este obligatorie în perioada stării de alertă, dar pe care mulți continuă să o ignore, fie din ignoranță fie din cauza unor convingeri total eronate legate de existența virusului sau alte teorii ale conspirației.

A fost urmărit și modul în care sunt respectate regulile de distanțare fizică în aceste spații, această fiind o altă regulă importantă pentru prevenirea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

 

Pe parcursul acțiunii au fost verificate peste 280 de unități comerciale, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în această perioadă, precum și peste 940 de persoane.

Verificări au fost făcute și în ceea ce privește mijloacele de transport, fiind controlate astfel 190 de autovehicule, dintre care 48 erau destinate transportului public.

Din păcate, aproape jumătate din cele 382 de sancțiuni aplicate cu această ocazie au avut drept motiv nerespectarea măsurilor de protecție individuală, fiind constatate 117 astfel de abateri, cărora li se adaugă alte 51 de sancțiuni pentru încălcarea prevederilor legii privind ordinea și liniștea publică, în contextul pandemiei de Covid-19.

 

Autoritățile precizează că astfel de acțiuni vor continua pe raza întregului județ și în perioada următoare, forțele de ordine acționând în sistem integrat pentru limitarea și prevenirea răspândirii virusului, precum și pentru menținerea unui climat de siguranță publică, atât de necesar în această perioadă. În contextul pandemiei, alături de siguranța cetățenilor, sănătatea acestora a devenit o nouă prioritate și pentru instituțiile din domeniul ordinii și siguranței publice, în speță Poliția și Jandarmeria.

Astfel, reprezentanții celor două instituții fac un nou apel către buzoieni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a se proteja pe sine, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur, reiterând faptul că unele măsuri cum ar fi purtarea măștii de protecție au caracter temporar și nu vor mai fi obligatorii în momentul în care va înceta pandemia, iar circulația noului coronavirus va putea fi ținută sub control.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*