Petreceri de pandemie, întrerupte de polițiștii buzoieni

Totodată, în week-end au fost aplicate sute de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, îndeosebi pentru nepurtarea măștii în spațiile publice.

 

În timp ce în Capitală autoritățile au început să conștientizeze că amenzile nu au nici un efect asupra cluburilor care încălcau în mod constant restricțiile din în această perioadă, și au dispus primele măsuri de suspendare a activității acestora, la Buzău „lupta” se duce în special cu cei care organizează petreceri private. Restricțiile din perioada stării de alertă se aplică și în cazul unor astfel de evenimente, chiar dacă nu sunt organizate în spații publice, însă mulți sunt dispuși să riște pentru un chef cu prietenii și neamurile.  De multe ori, nici nu evită să facă public acest lucru, postând imagini live pe rețelele de socializare sau dând muzica la maxim să se audă în tot cartierul, iar astfel se dau singuri de gol și suportă consecințele.

Trei astfel de chefuri cu mulți invitați au fost „sparte” în week-end de polițiștii și jandarmii buzoieni, iar organizatorii și participanții au fost nevoiți să plătească în total amenzi de peste 13.000 de lei pentru toată distracția de scurtă durată. Prima descindere a avut loc la Râmnicelu, unde un localnic aniversa un eveniment care impunea un chef mare. Ecourile petrecerii s-au auzit până la postul de poliție, astfel că polițiștii din comună s-au deplasat la fața locului și au întrerupt evenimentul care se desfășura fără a ține cont de restricțiile în vigoare. Totodată, sărbătoritul și invitații au fost amendați, valoarea totală a sancțiunilor ridicându-se la 2.000 de lei.

Cam în același timp, polițiștii și jandarmii din Buzău au venit neinvitați la un chef cu 15 persoane organizat de un buzoian în locuința proprie. De această dată, sancțiunile au fost mai consistente, ridicându-se la suma totală de 5.500 de lei.

 

În cursul zilei de ieri, un râmnicean a ținut morțiș să facă părtaș tot cartierul la botezul copilului său, așa că a dat  o petrecere în curte, cu mai mulți invitați și muzica dată la maxim. Polițiștii au fost alertați de localnici, care s-au plâns de că le este deranjată liniștea, iar cu ocazia verificărilor au descoperit petrecerea ilegală. Pe lângă cheltuielile specifice cu masa și dansul, organizatorul a trebuit să plătească și amenda, la fel și invitații, care au mai scos niște bani din buzunar, pe lângă darul de botez. În total, amenzile aplicate cu această ocazie au fost în cuantum de 6.000 de lei.

Nu în ultimul rând, în urma controalelor efectuate de poliţiştii împreună cu reprezentanţi Inspectoratului Teritorial de Muncă şi Direcţia de Sănătate Publică, la un cazinou de pe raza municipiului Buzău, poliţiştii au constatat faptul că în interiorul locaţiei nu erau respectate normele cu privire la gradul de ocupare al spaţiului. În consecință, administratorul localului a fost amendat și el cu 1.000 de lei.

 

În week-end, peste 800 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului şi Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, au desfășurat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, în piețe, la terase și în trafic.

Astfel, au fost verificate aproximativ 200 de societăți comerciale, în peste 250 de locaţii de interes – restaurante, parcuri, locuri de joacă, gări, autogări, pieţe, târguri – și au fost legitimate aproximativ 5.000 de persoane.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 387 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor legii  privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei Covid-19, dintre care majoritatea au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală dispuse în această perioadă.

Valoarea totală a sancţiunilor a depășit 100.000 de lei, iar astfel de acțiuni se desfășoară în continuare zilnic, în sistem integrat, pe raza întregului județ. Sunt vizate în special zonele aglomerate, piețele, târgurile si terasele dar și mijloacele de transport, o atenţie sporită fiind acordată mijloacelor de transport școlar.


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*