Aproape 150 de sancțiuni primite în week-end de buzoienii care nu au respectat normele de protecție sanitară

25 ianuarie 2021 | 0 comentarii |

Cele mai consistente amenzi au fost aplicate aseară, la un botez cu aproximativ 100 de invitați, în condițiile în care organizarea unor astfel de evenimente este interzisă în această perioadă.

 

Pe măsură ce cresc îngrijorările legate de eventualitatea izbucnirii unui nou val de îmbolnăviri de Covid-19, după ce mai multe cazuri de infectare cu noua tulpină apărută în Marea Britanie au fost deja confirmate și în România, polițiștii buzoieni, împreună cu jandarmii și alte structuri de control, și-au intensificat în week-end acțiunile de verificare a modului în care sunt respectate măsurile de protecție sanitară.

Astfel, în perioada 22-24 ianuarie, în tot județul au fost desfășurate acțiuni cu efective mărite, la care au participat peste 600 de lucrători din structurile mai-sus amintite. S-a urmărit în principal respectarea măsurilor impuse în condițiile stării de alertă, privind purtarea măștii de protecție, restricționarea circulației după ora 23.00, funcționarea magazinelor și unităților de alimentație publică, precum și organizarea de evenimente publice sau private cu un număr mare de participanți.

 

În week-end au fost verificate aproximativ 120 de societăți comerciale şi operatori economici, în peste 170 de zone de interes, fiind legitimate şi verificate totodată peste 3.800 de persoane. În urma verificărilor au fost aplicate 149 de sancțiuni, dintre care 113 pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie, 13 pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea după ora 23.00, iar celelalte pentru alte neconformități constatate.

Controale au avut loc și în trafic, unde polițiștii rutieri au verificat peste 300 de autovehicule, dintre care 32 destinate transportului public. Forţele de ordine angrenate în această acțiune au verificat documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă după ora 23.00, precum şi portul măștii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice închise sau deschise, cât şi toate celelalte interdicţii impuse de starea de alertă.

 

Puțin peste 20% din totalul sancțiunilor au fost aplicate aseară, cu ocazia unei descinderi făcute într-un local în care de desfășura un botez cu aproximativ 100 de invitați. Polițiștii au primit o sesizare în acest sens în jurul orei 18.00, astfel că mai multe echipaje au fost direcționate către un cunoscut local de evenimente, din Bariera Ploiești. În sprijin au sosit și câteva echipaje de jandarmi, oameni legii constatând la fața locului că cele reclamate se confirmă.

Petrecerea a fost întreruptă de apariția polițiștilor și jandarmilor, care l-au identificat pe organizatorul evenimentului și pe reprezentantul localului care a pus sala la dispoziție, în condițiile în care organizarea unui astfel de eveniment cu un număr mare de persoane nu este permisă în această perioadă.

Atât organizatorul petrecerii, cât și reprezentantul localului au primit câte o amendă de 4.000 de lei, iar 63 de persoane din rândul invitaților au fost legitimate și au fost aplicate alte 30 de sancțiuni contravenționale pentru participare la un eveniment organizat în afara prevederilor legale.

Odată cu intervenția polițiștilor și jandarmilor, petrecerea s-a „spart”, persoanele prezente respectând solicitarea de a părăsi localul.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*