La Buzău se intensifica acțiunile pentru verificarea respectării regulilor de protecție sanitară

5 octombrie 2020 | 0 comentarii |

Primele controale cu forțe sporite au avut loc în week-end, polițiștii și jandarmii, anunțând că nu se dorește în mod special sancționarea cetățenilor, ci conștientizarea importanței respectării acestor reguli.

 

Într-o perioadă în care s-au înregistrat noi recorduri negative în ceea ce privește numărul de infectări zilnice cu noul coronavirus și numărul de pacienți internați la Terapie Intensivă, respectarea regulilor de protecție sanitară în locurile în care acest lucru se impune are o importanță deosebită, fiind singura modalitate în care evoluția situației epidemice poate fi încetinită.

Din păcate, încă există numeroase cazuri când aceste reguli nu sunt respectate, de cele mai multe ori din neatenție sau din ignoranță. Există însă și persoane care și-au făcut un scop în viață din a ignora cu bună știință aceste reguli, refuzând să poarte mască de protecție acolo unde se impune și clamând că totul este o conspirație, că boala nu există sau că obligația de a purta mască este un mecanism la care autoritățile apelează pentru a-i transforma pe oameni în sclavi. Un astfel de comportament este nociv în contextul epidemiologic actual, iar polițiștii și jandarmii buzoieni, în colaborare cu angajații de la ISU și cei de la Poliția Locală, au anunțat că în perioada următoare vor intensifica acțiunile pentru verificarea modului în care regulile de protecție sanitară sunt respectate.

 

Chiar dacă la nivelul județului nu ne confruntăm cu o creștere bruscă a numărului de cazuri noi, așa cum se întâmplă la nivel național, încă există transmitere comunitară, iar respectarea acestor reguli este necesară pentru a menține situația sub control, mai ales, ținând cont de faptul că se apropie și debutul sezonului gripal.

Începând cu week-end-ul recent încheiat, polițiștii și jandarmii, însoțiți de polițiști locali dar și de forțe din cadrul ISU Buzău, pun un mai mare accent pe acțiunile ce vizează verificarea modului în care sunt respectate regulile de protecție sanitară pe teritoriul județului.

O primă acțiune cu efective sporite a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, fiind efectuate acțiuni în zonele aglomerate, în marile centre comerciale, în piețe și târguri, la terase dar și în mijloacele de transport în comun.

 

Practic, au fost controlate zonele în care purtarea măștii de protecție este obligatorie, fiind vorba de peste 90 de societăți comerciale, 80 de mijloace de transport în comun și peste 530 de persoane. Cu această ocazie, au fost descoperite mai multe nereguli, motiv pentru care s-au aplicat 129 de sancțiuni, 70 dintre acestea pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Astfel de acțiuni cu efective spoite vor continua și în perioada următoare, polițiștii buzoieni precizând că scopul lor principal nu este sancționarea cetățenilor, ci conștientizarea de către aceștia a faptului că  respectarea legislației și a normelor sanitare este vitală pentru a proteja sănătatea proprie și pe a celor din jur.

Vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție, să respectați modul de organizare a evenimentelor, să nu vă expuneți la riscuri. Suntem și vom fi prezenți în toate zonele din județ. Purtați masca de protecție în mijloacele de transport, în magazine și celelalte spații unde este obligatoriu. Evitați aglomerările de persoane, respectați numărul de persoane la un eveniment, pentru că astfel vă protejați pe dumneavoastră și pe cei din jur. Nu vom tolera nici o abatere de la lege. Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci ca toți să conștientizeze că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante și că respectarea legislației și a normelor sanitare reprezintă garantul pentru siguranța tuturor” este mesajul transmis de polițiști într-un comunicat remis în urmă cu puțin timp.


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*