A fost creată masca de protecție care nu aburește ochelarii

20 septembrie 2020 | 0 comentarii |

Aceasta este dotată cu filtre de particule și ventilatoare alimentate de o baterie, rezolvând totodată și problemele legate de respirație.

 

Principalul argument invocat de cei care contestă măsura obligativității purtării măștii de protecție în anumite spații este legat de dificultățile de respirație puse pe seama acestui accesoriu. Specialiștii spun însă că un oarecare disconfort poate apărea în anumite condiții, însă de aici până la fabulațiile referitoare la intoxicarea cu dioxidul de carbon expirat sau apariția insuficienței respiratorii este cale lungă, astfel de situații ținând doar de imaginația foarte bogată a celor care le vehiculează.

În mod particular, persoanele care poartă ochelari se confruntă ăntr-adevăr cu un inconvenient, dat de faptul că lentilele se aburesc din cauza aerului cald expirat care iese prin partea superioară a măștii. Ținând cont de aceste dezavantaje, renumita companie sud-coreeană LG Electronics a creat un model de mască facială de protecție care elimină și disconfortul respirator și problema aburirii ochelarilor.

Astfel, compania a creat recent modelul denumit  PuriCare Wearable, un dispozitiv care cântărește ceva mai mult decât o mască obișnuită, având o greutate comparabilă cu cea a unei perechi de ochelari de schi, dar care elimină disconfortul cauzat de aburirea ochelarilor.

 

Noua mască este prevăzută cu două ventilatoare şi filtre de aer pentru particule cu un randament ridicat, care purifică atât aerul inspirat, cât şi pe cel expirat. Este alimentată de la o baterie reîncărcabilă, care pune în funcțiune ventilatoarele. Masca vine „la pachet” cu o casetă specială pentru încărcarea bateriei, care se poate folosi și pentru dezinfectarea dispozitivului, cu ajutorul luminii ultraviolete.

Deocamdată, modelul este în teste, iar oficialii companiei spun că este posibil ca acesta să fie lansat pe piață în ultimul trimestru al acestui an, fără a da însă vreun detaliu referitor la prețul măștii.

Nu în ultimul rând, aceștia spun că modelul creat de ei ar putea reduce parțial și impactul negativ pe care măștile de unică folosință îl au asupra mediului, aceasta fiind o altă problemă apărută odată cu pandemia și cu impunerea obligativității purtării acestui accesoriu.

 


Adaugati un comentariu


 

*