Caravana Smart City ajunge la Buzău

13 aprilie 2019 | 0 comentarii |

Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate și Consiliul Județean Buzău discută cu reprezentanți ai autoritaților publice, ai zonei academice, societatea civilă și companiile private, despre noile tehnologii, modalitățile de implementare și oportunitățile de finanțare a acestora.

 

Caravana Smart City ajunge, luni, 15 aprilie 2019, în județul Buzău. La Sala de Ședințe a Consiliului Județean Buzău, cu începere de la ora 11.00, are loc cea de-a treia etapă a Caravanei Smart City 2.0 Implementarea. În România, sunt deja implementate 320 de proiecte Smart, de la cele mai mari și complexe (Cluj, Oradea, Alba Iulia Iași) până la cele mai modeste, cu doar câteva soluții implementate.

Caravana Smart City este unicul program de promovare a conceptelor Smart City și de informare a factorilor decidenți cu privire la noile tehnologii, a modalităților de implementare și mai ales a oportunităților de finanțare a acestora.

Programul Caravana Smart City este organizat de Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate și se desfășoară Sub Înaltul Patronaj al Ministerului Energiei.

În cadrul acestui program sunt aduși laolaltă cei patru piloni de bază ai unui ecosistem smart city de succes: autoritațile publice și locale, zona academică, societatea civilă și companiile private care vin cu soluții. La evenimentul de la Buzău și-au confirmat deja prezența Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean Buzău, Robert Iulian Tudorache, secretar de Stat în Ministerul Energiei, reprezentanți ai autorităților locale.

 

Pe 3 aprilie 2019, ARSCM a încheiat un acord de investiții în valoare de 500 de milioane de euro cu China National Electric Engineering Co, Ltd. (CNEEC), una dintre cele mai importante companii de stat din China, finanțarea fiind destinată proiectelor smart city din România.

În cadrul caravanei se vor desfășura și discuții privind posibilitățile de accesare a acestor fonduri de către administrațiile publice locale.

Ministerul Energiei, în calitate de partener al programului încă de la lansarea acestuia, din septembrie 2017, va fi reprezentat de Robert Tudorache, ministru secretar de Stat. „M-am alăturat acestei inițiative deoarece energia se numără printre pilonii principali ai administrației centrale. Fără susținere din partea factorilor decizionali din cadrul acestui sector extrem de important în domeniul smart city, nu putem discuta despre reușite concrete. Susținem administrațiile locale în implementarea de soluții inovatoare care vin în sprijinul cetățeanului, sau, în termeni tehnici, ai consumatorului final, a declarat Tudorache, citat într-un comunicat remis presei, de organizatori.

 

Programul Caravana Smart City a fost premiat în cadrul Galei EduManager.ro pentru rezultatele excepționale și a fost selectat în lista scurtă a finaliștilor în cadrul evenimentului internațional Transport&Ticketing Awards 2018, la categoria Smart City 2018, unde competiția s-a purtat cu lideri ai domeniului.

Participarea este gratuită, însă necesită confirmarea participării prin trimiterea unui email la info@romaniansmartcity.ro sau la 0734.975.423.

Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate (ARSCM) este principala organizație a Industriei Smart City din România, având ca obiectiv principal dezvoltarea comunităților creativ inteligente din țară. Organizația se bucură de recunoaștere internațională, fiind membră în diferite organizații, comisii consultative, grupuri de lucru și este partener în programe naționale și internaționale alături de cele mai importante corporații implicate în proiecte de Smart City.

Parteneri instituționali: Guvernul României Ministerul Energiei, Consiliul Județean Buzău, CNMR, Institutul de Studii Liberale, Clusterul Start Inovare.

 


Adaugati un comentariu


 

*