A fost lansată campania de informare despre Iodura de potasiu. Populația poate cere lămuriri și la call-center-ul pus la dispoziție de Ministerul Sănătății

6 aprilie 2022 | 0 comentarii |

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că Iodura de potasiu ar putea ajunge la populație prin intermediul medicilor de familie și al farmacilor, dar numai după ce populația va fi informată cum se păstrează și cum se administrează aceste pastile.

 

 

Ministerul Sănătății a lansat, astăzi, campania de informare a populației cu privire la administrarea comprimatelor de Iodură de potasiu. Ministrul Alexandru Rafila a declarat că distribuția pastilelor de iod s-ar putea face prin intermediul medicilor de familie și prin intermediul farmaciilor, dar nu înainte de o informare temeinică a populației. În acest scop, Ministerul Sănătății a elaborat un Ghid de Informare Generală, cu informaţii despre condiţiile de administrare a Iodurii de potasiu de 65 mg, dozele recomandate, cum şi când se instituie tratamentul.

Ghidul lansat de minister poate fi consultat AICI

Informarea privind modul de administrare şi de păstrare a comprimatelor de iodură de potasiu se va face și pe diverse canale de comunicare mass-media”, prin mesaje „foarte scurte și uşor de înţeles”, a explicat ministrul Rafila care a menționat că, spre exemplu, la întrebarea „De ce trebuie să primim pastile cu iodură de potasiu?” se arată că „aceasta este o măsură strict preventivă şi nu există pericol iminent”.

 

Ministrul Sănătății a atras atenția că Iodura de potasiu se va administra EXCLUSIV la indicațiile autorităților și doar în caz de accident nuclear – care va fi anunțat prin intermediul radio, TV, mass media, telefon sau/și chiar prin intermediul sirenelor de protecție civilă. Totodată, acesta a precizat că pastilele de iod se administrează în primele şase ore după anunţul autorităţilor, în doză unică, dar până când și numai dacă va fi nevoie să fie administrate, acestea se păstrează într-un loc sigur, la întuneric, la temperatură constantă şi nu trebuie lăsate la îndemâna copiilor.

Eventuala administrare se face de către părinţi copiilor, nu se autoadministrează de către copii”, a atras atenția ministrul Sănătății, care a menționat că există și contraindicații, iar acestea vor fi comunicate de către medicul de familie persoanelor aflate pe lista sa. „Dacă se administrează în mod abuziv atunci când nu este nevoie sau într-o doză incorectă, există posibilitatea apariţiei unei afecţiuni la nivelul glandei tiroide, mă refer la hipo sau hipertiroidism”, a avertizat ministrul. Acesta a reamintit că „aceste pastile nu vor fi distribuite decât atunci când lumea va ști despre ce este vorba. Fiecare pastilă distribuită va fi însoțită de un flyer cu instrucțiuni, așa cum au fost distribuite aceste pastile și în alte țări”, a mai spus Alexandru Rafila.

 

În plus, Ministerul Sănătăţii a pus la dispoziţia publicului un call-center, care va putea fi accesat la numărul de telefon 021/317.40.06, de luni până joi, între orele 8.30-16.30 şi vineri între 8.30-14.30, la care personalul de specialitate va răspunde întrebărilor legate de administrarea comprimatelor de iodură de potasiu.

După ce vom încheia această campanie de informare, vom organiza – şi lucrăm la organizarea din punct de vedere juridic şi din punct de vedere logistic al acestor comprimate care, în momentul de faţă de găsesc la nivelul direcţiilor de sănătate publică. Vom găsi o cale care este legală şi corectă prin care atât medicii de familie, cât şi farmaciile, de exemplu, să poată să distribuie aceste pastile într-un anumit timp, nu nelimitat, într-un anumit interval de timp care să fie rezonabil populaţiei”, a mai spus Alexandru Rafila, care a subliniat că este necesar „accesul controlat la iodura de potasiu, nu un acces haotic în care toată lumea caută să îşi procure pe căi legale sau mai puţin legale acest produs”.

 

În ceea ce privește distribuția, Alexandru Rafila a explicat că, în contextul în care medicii de familie au reclamat că este o procedură birocratică și consumatoare de timp, trebuie înțeles că „nu putem să le decuplăm responsabilitatea profesională a medicilor de acest lucru. Trebuie evitată folosirea unor produse neconforme sau chiar nocive, care sunt procurate din surse neautorizate”, iar implicarea medicilor de familie într-o activitate de sănătate publică este o procedură de responsabilitate profesională. „Noi considerăm că implicarea medicilor de familie într-o astfel de campanie, care dincolo de procedura în sine de distribuire a unor pastile oamenilor înscrişi pe lista proprie, constituie şi o măsură de implicare într-o activitate de sănătate publică, care cred că nu este o procedură birocratică, este o procedură de responsabilitate profesională. Noi lucrăm astfel încât ea să fie cât mai puţin birocratică, cât mai uşor de realizat, cât mai puţin consumatoare de timp. Toţi avem o responsabilitate – Ministerul Sănătăţii şi toţi cei care lucrează în administraţia sistemului de sănătate, inclusiv Casa Naţională de Asigurări de Sănătate – pentru asigurarea sănătăţii oamenilor din România şi accesul la servicii de sănătate, iar medicii în general şi medicii de familie în special au o responsabilitate pentru a asigura starea de sănătate şi acţiunile preventive în ceea ce priveşte ocrotirea sănătăţii pentru pacienţii de pe propriile liste”, a punctat ministrul Sănătăţii.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*