A început Săptămâna Asistentului Medical

10 mai 2021 | 0 comentarii |

Evenimentul are ca scop principalul promovarea aceastei profesii, marcând astfel și Ziua Internațională a Asistentului Medical, celebrată pe 12 mai.

 

La jumătatea acestei săptămâni, pe 12 mai, se va sărbători Ziua Internațională a Asistentului Medical, eveniment care va fi marcat printr-o acțiune mai amplă, organizată de Academia Europeană pentru Asistenți Medicali. Este vorba de Săptămâna Asistentului Medical, eveniment care debutează astăzi si se va derula până vineri, fiind dedicat în special elevilor de liceu din clasele a XI-a și a XII-a, dar și tinerilor care au absolvit deja liceul și persoanelor interesate de reconversie profesională.

Scopul acțiunii este promovarea profesiei de asistent medical, printr-o serie de evenimente la care cei interesați pot participa gratuit. Acestea vor fi găzduite de campusul din incinta Ponderas Academic Hospital, iar cei interesați să participe trebuie doar să se înscrie on-line pe site-ul academiei pentru asistenți medicali.

Evenimentele vor include workshop-uri susținute de asistenți medicali cu experiență, tururi ale campusului, sesiuni de întrebări și răspunsuri alături de medici și asistenți, precum și o prelegere despre viitorul carierei de asistent medical.

 

Acțiunea este organizată cu sprijinul specialiștilor din cadrul rețelei de sănătate privată Regina Maria, care este și inițiatoarea Academiei Europene pentru Asistenți Medicali în România.

Cu ocazia lansării Săptămânii Asistentului Medical, managerul rețelei, Fady Chreih, a vorbit despre rolul asistentului medical în mecanismul oricărui sistem de sănătate, și despre programul de formare derulat de compania pe care o conduce. „Rolul asistentului într-o echipă medicală multidisciplinară este crucial. Scopul nostru este să reiterăm acest aspect și să ne asigurăm că le punem la dispoziție celor ce vor să urmeze această carieră toate resursele de care au nevoie pentru a avea acces chiar la ei în țară la o educație ca afară, recunoscută la nivel internațional. Acest lucru este posibil datorită parteneriatului nostru strategic cu Coventry University, una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din Marea Britanie. Totodată, ne dorim să-i încurajăm pe acești viitori specialiști să rămână să profeseze în România, motiv pentru care, după absolvirea celor 3 ani de studii, le asigurăm locuri de muncă în Rețeaua Regina Maria”, a declarat acesta.

 

Fady Chreih

Academia Europeană pentru Asistenți Medicali este primul program de studii universitare pentru asistenți medicali din România dezvoltat de Rețeaua de sănătate Regina Maria, în colaborare cu Coventry University, care le oferă absolvenților diplome internaționale, acreditate în Marea Britanie. Inițiativa a fost demarată anul trecut, iar primele cursuri în cadrul academiei au început în toamnă.

Generațiile tinere continuă să ne demonstreze că sunt realmente interesate de schimbare și că vor să contribuie activ la dezvoltarea societății în care trăiesc. Programul educațional al Academiei Europene pentru Asistenți Medicali răspunde acestei cerințe, fiind aliniat celor mai înalte standarde internaționale și dispunând de tehnologie unică în România, de ultimă generație, care facilitează accesul la o pregătire 360˚. În acest context, Săptămâna Asistentului Medical reprezintă prilejul ideal pentru a-i primi pe viitorii lideri ai asistenței medicale în campusul nostru și a deschide un dialog cu ei despre planurile, așteptările și aspirațiile lor”, a mai declarat managerul rețelei de sănătate Regina Maria.

Proiectul educațional este susținut și de Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România (OAMGMAMR), fiind lansat în contextul în care anul 2020 a fost declarat de Organizația Mondială a Sănătății, „Anul asistentei medicale și al moașei”.

 


Adaugati un comentariu


 

*