A început votarea premiilor COPAC 2018

6 septembrie 2018 | 0 comentarii |

Gala va avea loc pe 24 septembrie, iar voturile contează pentru premiile din partea publicului, care vor fi acordate la fiecare dintre categoriile la care s-au făcut nominalizări.

 

Pregătirile pentru Gala COPAC, care anul acesta a ajuns la cea de-a treia ediție, sunt pe ultima sută de metri, aseară fiind dat startul voturilor in urma cărora vor fi decernate premiile in partea publicului. Gala își propune să premieze an de an asociaţiile de pacienți, ONG-urile, precum și medicii, asistenții și companiile  care susţin prin eforturile lor sistemul de sănătate, startul înscrierilor fiind dat la finele lunii iunie, iar o lună mai târziu a fost anunțată lista finală a nominalizaților.

Este vorba de 39 de nominalizări împărțite în opt categorii distincte, la fiecare dintre acestea urmând a fi desemnat un câștigător, care va fi ales de un juriu alcătuit din personalități ale lumii medicale.

Totodată, la fiecare categorie va exista și un premiu al publicului, iar pentru această distincție se dă la această oră marea bătălie. Premiile vor fi acordate nominalizaților de la fiecare categorie, care vor aduna cele mai multe voturi on-line, startul votării dându-se aseară, la ora 19.00, imediat după ce au fost făcute publice listele cu nominalizările pentru această ediție.

 

Voturile se pot exprima doar on-line, pe pagina oficială a COPAC, fiind deschise până pe data de 19 septembrie, la ora 19.00.

La categoria Proiectul unei asociații de pacienți cu cel mai mare impact” sunt cinci nominalizări, organizatorii precizând că își propun  să evidențieze pacienții care au inițiativa de a schimba în bine sistemul de Sănătate, prin proiecte articulate, de impact.

Următoarea categorie este destinată „Liderilor ONG”, și aici fiind tot cinci nominalizări, respectivii lideri fiind considerați de juriul care i-a selectat ca fiind  persoane-cheie ce reprezintă un model de acțiune pentru pacienți.

Secțiunea „Medicul Implicat îi face cunoscuți pe cei care își dedică o parte din timpul lor prețios activităților în beneficiul pacienților, patru medici fiind nominalizați.

 

Pe același model, la categoria „Asistentul medical implicat” sunt promovați acei asistenți medicali dornici de creșterea nivelului lor de pregătire și de implicarea în alte activități, și de această dată fiind vorba tot de patru nominalizări.

Cinci candidați sunt în cursă la categoria „Cel mai bun comunicator medic în relația cu pacienții”, unde pacienții au avut ocazia să nominalizeze și să voteze acei medici care știu cu adevărat să comunice cu ei.

În cadrul categoriei „Jurnalism de sănătate” sunt nominalizați șapte jurnalilti care au realizat materiale în domeniul Sănătății, cu un puternic impact asupra societății sau a unui segment al acesteia, fiind vizate materialele din presa scrisă, audio-video și on-line.

Va mai fi premiată „Cea mai bună campanie din Sănătate”, unde sunt nominalizate patru organizații care au desfășurat astfel de activități în cursul anului trecut și Inovația în sprijinul pacienților, categorie la care sunt nominalizate cinci proiecte, cercetări sau inițiative, care, prin realizările lor, vin în sprijinul pacienților.

Festivitatea în cadrul căreia vor fi anunțați câștigătorii și vor fi înmânate premiile va avea loc pe 24 septembrie.


Adaugati un comentariu


 

*