Acord de cooperare în domeniul sănătății, între România și Turcia

16 octombrie 2018 | 0 comentarii |

Documentul a fost semnat astăzi, de către miniștrii sănătății din cele două țări, urmând a se înființa un comitet mixt româno-turc ce va stabilii prioritățile de cooperare.

 

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, face parte din delegația care o însoțește pe premierul Viorica Dăncilă în vizita pe care aceasta a început-o de ieri în Turcia.

În cursul zilei de azi, Sorina Pintea a avut o întâlnire cu omologul său turc Fahrettin Koca, ocazie cu care cei doi miniștri au semnat un acord încheiat între guvernul României și cel al Turciei, privind cooperarea în domeniul sănătăţii şi al ştiinţelor medicale.

Acordul prevede că cele două state vor promova, pe baza principiilor egalității şi reciprocității, cooperarea în domenii precum întărirea sistemelor de sănătate, încurajarea reciprocă a investiţiilor în sectorul sanitar, medicamente, produse farmaceutice şi aparatură medicală, management spitalicesc, sănătate publică şi sistemul de medicină de familie, geriatrie şi gerontologie, organizarea serviciilor de medicină de urgenţă.

 

Totodată, în baza acordului parafat astăzi, cooperarea între cele două state se va face și prin schimb de informaţii, schimb de delegaţii şi specialişti în sănătate, precum și prin încurajarea participării specialiştilor la conferințe şi întâlniri ştiinţifice organizate.

Într-un comunicat remis pe această temă, de Ministerul Sănătății, se arată că următorul pas va fi constituirea unui comitet mixt de lucru, care se va întruni periodic, având ca scop evaluarea activităților de cooperare derulate până la momentul respectiv, precum și stabilirea priorităților pentru activitățile viitoare.

Acordul vine în contextul în care mulți pacienți români aleg să se trateze în clinicile de specialitate din Turcia, preferând serviciile medicale net superioare față de cel oferite de sistemul public de sănătate din România.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*