ADMITERE 2015: Universitatea din Alba Iulia isi lanseaza prima specializare pe domeniul medical

Printre profesorii care vor preda in cadrul acestei sectii, de Kinetoterapie si motricitate speciala, se numara si fosta campioana mondiala la gimnastica, Gina Gogean.

 

Universitatea 1 Decembrie

Universitatea 1 Decembrie

Anul universitar 2015-2016 va aduce o premiera pentru Universitatea 1 Decembrie din Alba Iulia. Acesta va fi primul an in care institutia de invatamant superior va pregati studenti in cadrul unei specializari ce tine de domeniul medical. Pentru ca in cadrul universitatii nu functioneaza o facultate de Medicina, noua specializare va fi inclusa in oferta educationala a Facultatii de Drept si Stiinte Sociale, institutia de invatamant colaborand in acest sens cu Spitalul Judetean de Urgenta din Alba Iulia si Complexul Socio-Medical Maria Beatrice.

Concret, este vorba de specializarea Kinetoterapie si motricitate speciala, pentru care vor fi scoase la concurs in aceasta sesiune de examene 50 de locuri. Decizia de a include aceasta specializare in programa de invatamant nu a fost una intamplatoare, Daniel Breaz, rectorul universitatii, declarand ca „nu infiintam in universitate specializari doar de dragul de a le infiinta. Mergem catre specializari care, in primul rand, sa ajute la dezvoltarea universitatii si, nu in ultimul rand, sa fie specializari care sa aiba trecere, cautare pe piata muncii, specializari care sa fie benefice comunitatii”.

 

*Citeste si: „Universitatile de Medicina si-au anuntat oferta pentru urmatorul an de invatamant

 

Gina Gogean

Gina Gogean

Una dintre motivatiile care i-ar putea atrage pe proaspetii absolvernti de liceu sa urmeze cursurile acestei specializari ar putea fi si faptul ca printre profesorii care le vor preda se numara si fosta gimnasta de renume mondial Gina Gogean, de noua ori campioana mondiala si vicecampioana olimpica. Aceasta este cadru didactic la sectia de Educatie Fizica si Sport a universitatii din Alba Iulia si va preda si in cadrul noii specializari introdusa din acest an.

Fosta gimnasta spune ca ideea infiintarii acestei specializari este una foarte inspirata, tinand cont de rolul important pe care il are kinetoterapia in recuperarea pacientilor si de faptul ca in lumea sportului se resimte un deficit mare de kinetoterapeuti. Fosta gimnasta apreciaza ca in aceste conditii, viitorii aboslventi isi vor gasi cu usurinta un loc de munca.

 

*Citeste si: „Facultatile de medicina se intrec in oferte educationale

 

kinetoterapieAcest fapt a fost confirmat si de Nicoleta Cosarca, managerul SJU Alba Iulia, institutie partenera in acest proiect. Aceasta a amintit faptul ca recent, spitalul pe care il conduce a scos la concurs un prim post de kinetoterapeut si ca se mai impune angajarea a inca cel putin 7 astfel de specialisti. „Pentru noi nu poate fi decat benefic acest parteneriat, pentru ca este nevoie de kinetoterapie, care ajuta in recuperare, atat pe reabilitare balneo-fizica, pe sectia de Recuperare post-traumatica, dar si de recuperare neuromotorie, la Terapie Intensiva. Avem nevoie de astfel de specialisti. Noi punem la dispozitie tot ce inseamna baza materiala”, a declarat managerul spitalului din Alba Iulia.

O alta optiune pentru viitorii absolventi ar putea fi Complexul Socio-Medical Maria Beatrice, cealalta institutie partenera in program. Aceasta va servi ca centru de practica pentru viitorii studenti, iar la finalul studiilor le va oferi acestora oportunitati de angajare in cadrul complexului.

Pana la acest moment, reprezentantii universitatii nu au oferit detalii suplimentare referitoare la perioada de inscriere si de sustinere a examenelor, insa acestea urmeaza a fi comunicate cat de curand.

 

Citeste si” „UMF Targu Mures va forma din acest an cosmeticieni cu pregatire de specialitate superioara

 


Adaugati un comentariu


 

*