Admitere de toamnă la UMF Iași

3 septembrie 2021 | 0 comentarii |

Vor fi organizate examene pentru două specializări, iar candidații interesați își pot depune dosarele de înscriere începând cu săptămâna viitoare.

 

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Iași a anunțat datele referitoare la organizarea sesiunii admiterii de toamnă, care urmează să aibă loc la jumătatea acestei luni. În această sesiune vor fi organizate examene pentru două specializări, iar despre una dintre ele, reprezentanții universității spune că suscită un interes sporit din partea candidaților. Este vorba de specializarea Cosmetică medicală și tehnologia produsului farmaceutic, în cadrul Facultății de Farmacie, cu o durată a studiilor de trei ani. La examenul de admitere, candidații pot opta pentru testul grilă cu 40 de întrebări din domeniul Chimiei organice sau pentru cel de 45 de întrebări din domeniul Anatomiei și fiziologiei omului, predat la orele de Biologie din clasa a XI-a.

Programul se adresează absolvenţilor de liceu cu diplomă de bacalaureat, dar și absolvenților de studii universitare care doresc să se formeze în domeniul sănătății și înfrumusețării.

Pentru această specializare vor fi scoase la concurs 10 locuri la buget și alte 30 de locuri cu taxă, tariful fiind de 4.000 de lei pe an, cu o durată a studiilor de 3 ani. Înscrierile se fac on-line, iar candidații își pot depune dosarele începând de luni, 6 septembrie, până pe 15 septembrie la ora 12.00. Examenul de admitere va avea loc pe 17 septembrie și va consta în completarea unui test grilă din una dintre cele două discipline menționate mai sus, la alegere.

 

Tot în aceeași perioadă,  UMF Iași va organiza examen de admitere pentru specializarea Asistență de Profilaxie Stomatologică, din cadrul Facultății de Medicină Dentară. De această dată sunt scoase la concurs 6 locuri la buget și alte 15 locuri cu taxă, costurile unui an de școlarizare fiind tot de 4.000 de lei. Înscrierile se fac tot on-line, în aceeași perioadă, prin completarea unui formular tip,  accesând platforma dedicată concursului de admitere de pe site-ul UMF Iași. Ca și în cazul specializării Cosmetică medicală și tehnologia produsului farmaceutic, candidații pot opta pentru testul grilă cu 40 de întrebări din Chimia organică sau pentru cel de 45 de întrebări din Anatomia și fiziologia omului, iar examenul va avea loc tot pe 17 septembrie.

Pentru ambele specializări, taxa de înscriere este de 250 de lei, fiind scutiți de plată candidații care au părinți cadre didactice în activitate sau pensionați, cei până în 26 de ani care au pierdut unul sau ambii părinți, cei proveniți din centrele de plasament și copiii eroilor Revoluției din ’89. Nu în ultimul rând sunt scutiți de plata taxei și cei care lucrează în cadrul UMF Iași sau copii acestora.

Rezultatele examenelor se vor anunța în aceeași zi, pe 17 septembrie, iar până pe 18 septembrie vor putea fi depuse contestațiile, urmând ca rezultatele finale să fie afișate în ziua următoare.

 


Adaugati un comentariu


 

*