ADMITERE MEDICINĂ: Buzoianca Mădălina Popescu, prima admisă la „Carol Davila”

27 iulie 2018 | 11 comentarii |

Cu peste 90 de puncte obținute la examen au devenit „boboci” la Medicină și alți șase colegi ai ei de la Colegiul „B.P.Hasdeu”, dar medii mari au avut și alți peste 20 de tineri buzoieni care au făcut primul pas către o carieră medicală.

 

Rezultatele la examenul de admitere la Medicină au fost afișate, iar bucuria a luat locul emoțiilor celor care au fost admiși.

La Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Carol Davilapeste 1.400 de tineri care visează la o carieră medicală au făcut deja primul pas, fiind admiși în urma examenului susținut pe 25 iulie.

Aproape 3.000 de candidaţi au susţinut miercuri, 25 iulie, examenul de admitere la UMF „Carol Davila” din Capitală pentru a ocupa unul dintre cele 1.100 de locuri bugetate și 302 locuri la taxă pentru anul universitar 2018/2019.

Cea mai mare concurență a fost la Medicină generală, unde peste 1.800 de tineri și-au disputat unul din locurile bugetate. Ceilalți candidați s-au „bătut” pentru un loc la Medicină dentară, Farmacie, Moașe sau Asistente medicale.

Concurența a fost similară cu cea din ultimii ani, dar notele obținute anul acesta au fost mai mari, candidații dovedind o foarte bună pregătire.

Ca de obicei, lista a fost deschisă de cei 26 de olimpici naționali și internaționali, care au fost admiși, conform legislației, cu nota maximă, fără examen. Punctaje foarte mari au obținut și cei 12 candidați care au avut media 10.00 la Bacalaureat, confirmând, astfel, rezultatele examenului de maturitate.

 

Madalina Elena Popescu

Mădălina Elena Popescu este unul dintre „absolvenții de aur” ai celei mai renumite școli buzoiene, Colegiul „B.P.Hasdeu,  iar pentru că a fost olimpică națională la Biologie în clasele a XI-a și a XII-a, avea admiterea asigurată. Ea a deschis însă și lista olimpicilor de la UMF „Carol Davila, fiind singura care a avut și 10.00 la BAC.

Fericită, încă emoționată, dar foarte sigură pe ceea ce vrea să facă mai departe, Mădălina spune că a ales Medicina pentru că „dintotdeauna mi-am dorit să ajut oamenii, să aduc bucurie celor din jurul meu. Cred că acesta a fost principalul motiv pentru care am ales să urmez o carieră în domeniul medical. Mi se pare un mod sublim, suprem prin care poți face bine. Nu aş fi reuşit, însă, să îmi împlinesc visul de a ajunge la Facultatea de Medicină fără sprijinul constant al familiei şi al dascălilor pe care i-am avut, atât în gimnaziu, cât şi la liceu. Am avut onoarea şi norocul să învăț de la profesori excepționali, care mi-au dat încredere în mine şi care mi-au insuflat, mai presus de dragostea pentru biologie, chimie şi fizică, dragostea pentru oameni. O foarte dragă doamnă profesoară mi-a spus odată că, dacă îți doreşti ceva îndeajuns de mult, vei reuşi. Eu îmi doresc să alin suferințe. Sper că voi reuşi!”.

Fata de aur” a Hasdeului buzoian se poate considera, de acum „fata de aur” a UMF „Carol Davila” și îi dorim să-și împlinească visul de a se afirma în neurochirurgie, specialitatea pe care dorește să o urmeze. Străinătatea n-o atrage decât pentru a-și completa studiile sau competențele. Vrea să rămână în țară, să demonstreze că „și aici se poate face medicină de top”.

 

Peste 25 de tineri buzoieni sunt, de anul acesta, mediciniști, iar peste 20 dintre ei sunt hasdeeni. Cei mai mulți dintre ei au intrat la UMF „Carol Davila” București, câțiva au mers UMF „Gr. T. Popa” Iași, iar alți câțiva la FM „Ovidiu” Constanța.

Ca în fiecare an, absolveții Colegiului Național „B. P Hasdeu” dețin recordul la Medicină, atât ca număr de admiși, cât și în topul mediilor de admitere.

Pe lângă Mădălina, care se află în fruntea listeibobocilordin acest an de la „Carol Davila”, alți șase hasdeeni se află în topul admișilor din acest an, cu peste 90 de puncte obținute la examen. Astfel, Bianca Elena Radu a fost admisă cu 99 de puncte, iar Ioana Alexandra Dogaru, Maria Alexandra Junghetu și Laura Maria Burlacu –șefa de promoție a Hasdeului din acest an au fost admise cu 98 de puncte din 100 posibile.   

Punctaje mari au obținut și Ana Maria Daniliuc (9.39) și Mihnea Teodor Cristache (9.29), copiii unor renumiți medici buzoieni care vor să ducă mai departe tradiția și să demonstreze că pot fi cel puțin la aceeași înălțime profesională cu părinților lor.

Pentru că n-am reușit să identificăm numeletuturor buzoienilor admiși la Medicină ne vom opri aici cu numele viitorilor doctori buzoieni, dar îi felicităm pe toți și le urăm să-și înțeleagă cauza și vocația pentru care și-au ales această profesie, să aibă „mâini de aur și suflete de îngeri”, să ajungă „buni profesioniști și oameni mari!

 

Este de remarcat faptul că, la UMF „Carol Davila”, cea mai mică medie de admitere la Medicină a fost anul acesta 82 de puncte.

La Medicină dentară, 97 de puncte a avut primul admis, iar cea mai mică medie de admitere în sesiunea iulie 2018 a fost de 78 de puncte.

La Farmacie, mediile de admitere s-au situat între cele două extreme: lista a fost deschisă de un olimpic, urmat de alți patru candidați tot cu media 10.00, dar fiind concurența mică s-a intrat până la 50 de puncte (ultima medie).

La Facultatea de Moașe și Asistență Medicală (FMAM), Specializarea Balneofiziokinetoterapie si recuperare, notele de admitere s-au situat între 10.00 și 5.00, la Tehnică dentară între 9.83 și 6.00, la Asistență medicină generală între 10.00 și 5.00, iar la Moașe între 7.00 și 5.00.

Toți candidații care au concurat pe locurile destinate absolvenților liceelor din rural au fost respinși, pe locurile rezervate candidaților proveniți din centrele de plasament a intrat un candidat la Asistență medicină generală, iar pe locurile pentru rromi au fost admiși câte un candidat la Medicină, Medicină dentară și Balneofiziokinetoterapie și recuperare.

Rezultate la admitere Medicină UMF Carol Davila 2018 pot fi consultate AICI

 Comentarii (11)

  1. Marian Stoica spune:

    Felicitari si mult succes in continuare ! Si trebuie sa ne bucuram si sa ne mandrim cu acesti studenti care ne fac cinste Romaniei!

Adaugati un comentariu


 

*