Adoptia la distanta a unui copil bolnav, incurajata printr-o campanie umanitara

Acest tip de adoptii este practicat frecvent in alte tari, iar asociatia PAVEL si-a propus sa implementeze conceptul si in Romania, astfel incat copiii cu boli grave sa treaca mai usor peste suferinta.

 

Oamenii cu suflet au posibilitatea de a adopta, la distanta, un copil bolnav. In acest fel il pot ajuta, periodic, prin donarea unor sume de bani necesari asigurarii tratamentului sau a diferite bunuri care sa il ajuta sa treaca mai usor peste suferinta si sa il intareasca in lupta cu boala.

Adoptia la distanta este un concept nou implementat in Romania, dupa modelul altor tari in care aceasta practica s-a dovedit a fi una de succes.

Initiativa apartine asocietiei PAVEL care a demarat o campanie in acest sens, pe care a denumit-o Alba ca Zapada si cei 7 pitici”. Rolul Albei ca Zapada este atribuit binefacatorilor care doresc sa se alatura actiunii, iar cei 7 pitici sunt 7 copii bolnavi care urmeaza sa beneficieze, lunar, de ajutor.

Campania presupune ca un grup de cinci sau mai multe persoane, care pot fi colegi de birou, prieteni, vecini etc., sa se asocieze pentru a sustine un copil bolnav, depunand constant o anumita suma de bani in contul familiei, pe toata durata perioadei de tratment.

 

Recomandarile pentru copiii care vor fi astfel ajutati vin din partea asociatiei PAVEL, in functie de situatia materiala a familiei si de nevoia de ajutor pe care o are fiecare copil bolnav. Se vor evita astfel situatiile in care banii vor ajunge la familii care nu au neaparat nevoie de ei, recomandarile din partea asociatiei fiind facute dupa ce fiecare caz in parte va fi verificat minutios.

In functie de nevoile familiei respective, dar si de posibilitatile financiare ale celor care se vor decide sa adopte la distanta, sumele donate constant pot varia de la cateva zeci de lei de persoana pana la cateva sute. Grupul de sustinatori va contribui astfel la ameliorarea temporara a situatiei financiare a familiei respective, iar sprijinul financiar poate fi suplinit si prin alte modalitati. Spre exemplu, cei din grupul de sprijin pot trimite o felicitare de Ziua Copilului sau de Sarbatori, ii pot face copilului adoptat cadouri constand in jucarii, jocuri, carti sau alte surprize, care sa il faca sa treaca mai usor prin perioada dificila datorata bolii.

 

Pana acum, primii care s-au inscris in aceasta campanie sunt 130 de angajati ai unei unitati bancare, constituiti in grupuri care ajuta copii internati in sectiile de oncopediatrie si hematologie la Institutul Oncologic Bucuresti si la Spitalul Fundeni. Pana in prezent, 7 copii au primit ajutor multumita contributiilor facute de cei 130 de angajati. Din sumele donate au fost achizitionate patru camere implantabile si s-au strans banii necesari pentru o examinare RMN. Totodata, suma de 3.000 de lei va fi impartita in mod egal pentru doi copii care vor fi supusi unor operati de transplant, din sumele primite, familiile putand sa achizitioneze cele necesare perioadei de izolare care va urma operatiei. De asemenea, au fost cumparate mai multe obiecte de imbracaminte si incaltaminte, care au ajuns la copiii bolnavi.

Reprezentantii asociatiei PAVEL asteapta ca tot mai multi oameni cu suflet sa se alature acestei campanii, si astfel numarul copiilor care vor beneficia de ajutor lunar sa creasca. Cei care doresc sa se implice, adoptand de la distanta un copil bolnav pot afla mai multe detalii despre inscrierea in aceasta campanie, acesand site-ul oficial al asociatiei.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*