Alarmă de incendiu la sediul CNAS

7 mai 2024 | 0 comentarii |

Sediul instituției va fi închis miercuri, 8 mai, timp de două ore, începând de la ora 15.00, pentru că la sediul instituției va avea loc un exercițiu de apărare civilă, în cadrul căruia va fi simulat un incendiu.

 

Persoanele care vor avea treabă, miercuri după amiază, la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), sunt informate că, începând cu ora 15.00, la sediul instituției va avea loc un exercițiu de apărare civilă în cadrul căruia va avea loc simularea unui incendiu la unul din etaje, astfel că activitatea va fi întreruptă.

În cursul exerciţiului vor fi evacuate persoanele aflate în clădire, se va întrerupe alimentarea cu energie electrică şi gaze naturale, se va simula stingerea focului şi se va acorda primul ajutor unei presupuse victime”, transmite CNAS.

Totodată, se va simula şi alertarea serviciilor de urgenţă prin apelarea numărului 112, urmând ca acestea să se deplaseze la locul exerciţiului cu mijloace tehnice adecvate situaţiei simulate.

 

Simulare incendiu (foto arhiva SB)

Exercițiul va fi efectuat de personalul CNAS cu atribuții în domeniul apărării civile, avându-l ca invitat pe un reprezentant al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București – Ilfov.

Reprezentanţii CNAS estimează că exerciţiul va dura aproximativ două ore, iar pentru disconfortul creat locuitorilor din zonă și celor din trafic, își cere scuze anticipat.

„Ne cerem scuze pentru eventualul disconfort pe care exercițiul l-ar putea produce locuitorilor din proximitatea sediului CNAS. Acest tip de exerciții sunt însă necesare periodicpentru testarea modului în care se reacționează la situația simulată, astfel ca în cazul apariției unei situații reale să poată fi salvate vieți omenești și bunuri”, menționează în încheierea comunicatului, reprezentanții CNAS.

 

 


Adaugati un comentariu


 

*