Șase minuni au văzut lumina zilei la Maternitatea Buzău, de Sărbătoarea Învierii

Trei băieței și trei fetițe au venit pe lume la Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Buzău, ca un dar de Paște pentru tot atâtea familii și pentru medicii care au fost la datorie, în ziua Sfintei Învieri. 

 

Sărbătorile Pascale au fost, anul acesta, prilej de mare sărbătoare și de bucurie pentru toți creștinii, dar pentru șase familii din Buzău, Sărbătoarea Învierii Domnului Iisus Hristos din acest an a fost una specială, pentru că au primit în dar copiii pe care și i-au dorit.

Șase nașteri au avut loc în ziua de Paște la Maternitatea Buzău, unde trei fetițe și trei băieței au văzut lumina zilei și au scos primul scâncet, în aplauzele medicilor, ale asistenților medicali și moșelor care s-au îngrijit de venirea lor pe lume, dar mai ales spre bucuria părinților care au primit cel mai minunat dar de Paște din viața lor.

„Trei dintre bebeluși s-au născut spontan, iar trei au venit pe lume prin operație cezariană. Toși cei șase nou-născuți s-au născut la termen și au avut o bună adaptare la viața extrauterină, cel mai mic având greutatea de 2550 de grame, iar cel mai dolofan, 5270 de grame. Starea lor este stabilă, iar părinţii sunt fericiţi”, a precizat Adriana Bunilă, purtătorul de cuvânt al SJU Buzău.

 

Se spune că bebelușii născuți în ziua de Paște, ca și cei născuți de Crăciun, au un destin special și sunt urmăriţi de noroc până la sfârşitul vieţii, au o viață luminată și binecuvântată, pentru că sunt născuți în zilele care marchează nașterea și învierea Mântuitorului Iisus Hristos.

O tradiţie a poporului român este ca acestor copii să li se pună un nume de sfânt din ziua respectivă sau din zilele imediat învecinate, iar cele maimulte mămici își botează copiii cu numele Cristina, Cristian, Floriana, Florin, Elena sau Constantin (sărbătoarea Floriilor și ce a Sfinților Împărați Constantin și Elena fiind apropiate).

Cu sau fără superstiții, medicii spun că le doresc tuturor copiilor care vin pe această lume „să fie oameni buni, să fie înţelepţi, să fie toleranţi, să aibă o viață frumoasă”.

 

Unii buzoieni s-au îmbuibat însă cu prea multe ouă roșii, prea mult drob, prea multă pască, prea multă friptură de miel, pe care le-au „udat” cu prea mult alcool, așa că au ajuns la spital, dându-le de furcă medicilor, mai mult decât într-o zi obișnuită.

„În prima zi de Paște au ajuns 205 persoane la UPU-SMURD Buzău, având nevoie de ingrijiri medicale. A doua zi, numărul prezentarilor a crescut, s-au înregistrat 248 de persoane. Cazuistica a fost relativ asemănătoare cu cea din anii precedenți. Au fost indigestii, pe fondul consumului produselor specifice Sărbătorilor Pascale, infecții respiratorii, s-au prezentat și persoane aflate în stare de ebrietate, pe fondul consumului excesiv de alcool. De asemenea, în acesta perioadă au fost înregistrate și accidente rutiere, soldate cu victime”, a explicat purtătorul de cuvânt al SJU Buzău.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*