Dr. Adrian Zoican, șeful UPU Buzău, internat în spital cu Coronavirus

4 august 2020 | 0 comentarii |

UPDATE, 5 august: Din păcate, temerile medicului Zoican s-au adeverit, rezultatele testelor arată că și soția și una dintre fetițe au fost infectate. 

 

Medicul a fost confirmat pozitiv la SARS-CoV-2 și se află în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență, unde primește tratament specific, sub supraveghere medicală, iar zilele acestea așteaptă rezultatele testului și pentru familia sa, pentru care se teme mai mult decât pentru sine.

 

Dr. Adrian Zoican

Crește numărul cadrelor medicale din Spitalul Județean de Urgență, infectate cu noul Coronavirus. Medicul Adrian Zoican, șeful Unității de Primire Urgențe a unității medicale a fost testat pozitiv la infecția cu SARS-CoV-2 și a fost internat în Secția de Boli Infecțioase. Pe pagina sa de socializare, medicul buzoian a anunțat că după ce a avut simptome ușoare specifice s-a testat și, din păcate, rezultatul a fost pozitiv.

Dragi prieteni, vă aduc la cunoștință că în cursul zilei de astăzi (luni, 3 august -n.r.) mi-am recoltat un virocult SARS-CoV-2, deoarece în seara zilei precedente am prezentat dureri musculare și ușoară rinită, simptomatologie care nu s-a repetat și astăzi. Cu toate acestea, testul s-a dovedit a fi pozitiv”, scrie medicul, avertizându-i pe toți cei care au intrat în contact cu el în ultima perioadă, să fie atenți la simptomatologie, iar în cazul în care prezintă vreo suspiciune, să se testeze.

Îi rog pe toți cei care au intrat în contact cu mine în ultimele zile, în cazul în care devin simptomatici, să se adreseze la UPU-SMURD pentru a cere ajutor medical. Deși am respectat măsurile de distanțare, regulile de igienă și de protecție, există totuși un risc minim de contaminare. Vă doresc multă sănătate și vă rog să dați dovadă de responsabilitate în relațiile sociale, respectând regulile mai sus prezentate. Să aveți o zi bună!”, mai scrie medicul pe pagina sa de Facebook.

 

Contactat de reporterii SănătateaBuzoiană, dr. Adrian Zoican spune că nu este de mirare că i s-a întâmplat să se se infecteze, în condițiile în care de cinci luni intră în contact cu pacienți infectați, dar în același timp admite că este posibil să se fi infectat și din altă parte, virusul având răspândire intracomunitară. Spune însă că a respectat întotdeauna măsurile de prevenție și protecție, iar simptomele aproape au dispărut, așa că nu exclude nici posibilitatea ca testul să fi fost fals pozitiv. „Oricum ar sta lucrurile, am luat în serios acest semnal de alarmă, pentru că nu este de glumă, virusul există și poate afecta pe oricine, au fost atâtea cazuri de pacienți care anterior erau sănătoși, dar după infectare, dacă nu au acordat suficientă atenție la timp, au ajuns în stare gravă”, subliniază medicul, care consideră că se va edifica pe deplin la următoarea testare.

Acum, îngrijorarea sa cea mai mare este pentru soția sa, care și ea este medic în cadrul aceleiași unități medicale, și pentru cele două fetițe, care au fost și ele testate și așteaptă rezultatul.

El le atrage însă atenția negaționiștilor, celor care nu cred în existența virusului, influențându-i și pe alții, că „oricât s-ar crede ei de invlunerabili, pot oricând să devină victime și să simtă pe propria piele ce efecte poate avea acest virus. Eu le doresc să aibă norocul să nu-și schimbe niciodată părerea, să nu se infecteze, dar în același timp nu pot să nu le atrag atenția că își asumă un risc nemeritat”, subliniind că în ultima perioadă, tot mai multe persoane care au prezentat simptomatologie specifică Covid-19 au fost ulterior confirmate ca fiind infectate cu noul virus.

 

În ultimele zile, zece cadre medicale din cadrul secției ATI a Spitalul Județean de Urgență Buzău au fost testate pozitiv la Covid-19, iar ieri și astăzi au fost recoltate probe pentru testarea RT-PCR altor aproape 90 de angajați ai aceleiași secții, iar rezultatele sunt așteptate în cursul zilei de astăzi și în zilele următoare.

Astăzi, Direcția de Sănătate Publică (DSP) a confirmat 15 noi cazuri de îmbolnăvire cu Coronavirus. Cel mai mic pacient este un bebeluș de numai 10 luni, iar cel mai vârstnic pacient infectat are 73 de ani. Buzău a ajuns, astfel, la 1.391 de persoane infectate de la declararea pandemiei și până astăzi, din care 723 s-au vindecat.

Din păcate, un nou deces a fost înregistrat, astfel că numărul buzoienilor răpuși de Covid 19 a ajuns la 40, de la debutul pandemiei. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 76 de ani, care suferea de leucemie limfatică cronică și fibrilație atrială, depistat cu Coronavirus la începutul lunii iulie, când s-a prezentat la Spitalul Universitar București pentru tratament specific. Din păcate, după o lună de tratament a piedut lupta cu virusul.

Între timp s-a redus la 13 numărul persoanelor confirmate cu SARS_CoV-2 cu simptomatologie ușoară sau asimptomatice care nu au putut fi internate din cauză că toate paturile din unitățile medicale destinate tratării pacienților cu coronavirus, care se află în izolare la domiciliu.

La ora actuală, în județ sunt 308 persoane în carantin la domiciliu, iar alte 208 se află în izolare la domiciliu.

 

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*