Ambulanța Buzău se înnoiește de Ziua Națională

29 noiembrie 2018 | 0 comentarii |

Personalul operativ a primit echipamente de iarnă noi, conforme normelor europene, iar până la sfârșitul anului speră să primească și o parte din noile amulanțe promise de Guvern.

 

Dr. Lhuana Zissu

Personalul operativ din cadrul  Servicului Județean de Ambulanță Buzău a primit, zielele acestea, uniforme noi. Potrivit Ordinului nr. 1418/2017 privind echipamentul individual de protecție de mare vizibilitate și uniforma de ceremonii pentru personalul operativ de intervenție din cadrul serviciilor de ambulanță județene și al Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, managerul general, în calitate de ordonator de credite, are obligația „de a prevedea anual, în bugetul de venituri și cheltuieli, fondurile necesare procurării echipamentului individual de protecție și a uniformei de ceremonie” pentru personalul operativ de intervenție.

Am reușit, din bugetul de anul acesta, să achiziționăm uniforme noi pentru medici, asistenții medicali, ambulanțieri și conducătorii auto, conform Ordinului ministrului Sănătății. Acestea respectă standardele europene, asigurând confortul și siguranța personalului operativ, sunt confecționate din materiale de calitate, sunt individualizate astfel încât să se ușureze comunicarea cu pacienții și sunt marcate cu benzi reflectorizante ca la Poliția rutieră, pentru a avea o bună vizibilitate în trafic, astfel încât să se poată evita evenimentele nedorite”, a explicat dr. Lhuana Zissu, directorul general al SAJ Buzău, menționând că speră ca din bugetul anului viitor să poată achiziționa și echipamentele pentru vară.

 

Vasili Dogaru

Dr. Zissu a mai precizat că SAJ Buzău are aprobate și 21 de ambulanțe care vor înnoi aproape jumătate din parcul auto până la jumătatea anului viitor și din care speră ca o parte să ajungă chiar înainte de sfârșitul acestui an.

Noile uniforme le-au venit chiar în pargul Zilei Naționale și a Sfântului Andrei, despre care se spune că a răspuns primul la chemarea lui Iisus la apostolat, de aceea i se mai spune șiCel dintâi chemat”. Președintele Sindicatului Ambulanța Buzău, Vasili Dogaru, consideră că la fel ca Sfântul Andrei, care „dă startul Sărbătorilor sfârșitului de an și este și ocrotitorul României”, persoanlul Serviciului de Ambulanță este „primul care răspunde urgențelor medicale și intervine pentru a ocroti și a salva vieți. De aceea este foarte important că noile echipamente permit o bună lejeritate în mișcare, sunt confecționate din materiale de calitate care ne protejează și în același timp își păstrează aspectul, au benzi reflectorizante cauciucate care nu se deteriorează, într-un cuvânt, sunt net superioare calitativ celor pe care le-am purtat până acum”. Acesta, ca și directorul instituției și colegii săi speră ca „Moș Crăciun” să fie „la fel de darnic și să aducă măcar o parte din ambulanțele repartizate de Ministerul Sănătății, Buzăului”.

 

Rodica Corneci

Potrivit regulamentului individual de protecție de mare vizibilitate, echipamentul este utilizat de personalul operativ de intervenție din serviciile publice de ambulanță și are rolul de a proteja medicii, asistenții medicali, ambulanțierii și conducătorii autosanitarelor de potențialele pericole în timpul executării sarcinilor de serviciu și de a le asigura sănătatea în muncă.

Potrivit specialiştilor, echipamentul trebuie să asigure confort fizic și psihic, să pfere purtătorului o libertate maximă pentru mişcare şi, în același timp, să se păstreze în condiţii estetice normale.

Echipamentul de iarnă este compus din șapcă de iarnă, tricou cu mânecă lungă, pantalon gros, haină exterioară, bocanci și curea. Fiecare echipament este personalizat, iar haina are atât pe față cât și pe spate un ecuson brodat cu însemnele ambulanței, numele și funcția purtătorului și denumirea serviciului de ambulanță la care acesta este angajat.

 


Categorii: Actual, Medici, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*