Ambulatoriul Institutului Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” are o nouă față

14 martie 2022 | 0 comentarii |

Spațiul medical are acum un aspect prietenos, iar dotările cu aparatură și echipamente medicale moderne permit personalului medical să ofere servicii medicale de înaltă calitate.

 

Printr-o investiție de 500.000 de euro, Fundația Mereu Aproape a modernizat și dotat complet Ambulatoriul de Specialitate al Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului (INSMC) „Alessandrescu-Rusescu” din București, venind astfel în sprijinul medicilor și a zecilor de mii de copii care sunt tratați anual, aici.

În cadrul proiectului s-a reabilitat și suprafața de peste 800 mp a Ambulatoriului și s-au achiziționat 24 de aparate și dispozitive medicale moderne, accesorii și consumabile medicale, 11 paturi de consultație, 5 paturi pentru nou-născuți, 2 scaune pentru recoltări de analize, mobilier și echipamente electronice.

Au fost refăcute complet 15 cabinete de consultații medicale din sfera pediatrică (Oftalmologie, Dermatologie, Endocrinologie, ORL, Neurologie, Psihiatrie, Psihologie, Explorări Funcționale Respiratorii, Genetică, Stomatologie, Pediatrie, Cercetare/Pediatrie, Cardiologie), o cameră pentru prematuri, 1 cabinet recoltări analize, 1 cabinet EEG/EKG, recepția, 2 săli de așteptare, 6 grupuri sanitare, 3 holuri, 2 vestiare și o chicinetă pentru cadrele medicale, o sală pentru depozitarea deșeurilor medicale, o cameră pentru operatori centrală telefonică și a fost creată o cameră de sterilizare pentru Stomatologie.

 

Spațiile au fost recompartimentate, s-au refăcut infrastructura electrică, sanitară și termică și a fost înființat un grup sanitar pentru pacienți cu dizabilități. Spațiul a fost zugrăvit și igienizat, pardosit cu cauciuc antibacterian, echipat cu aparate și dispozitive medicale, cu mobilier și dispozitive de igienă, cu sistem video pentru copii, aparatură electrică și electronică pentru personalul medical.

Noul Ambulatoriu asigură copiilor condiții moderne de îngrijire, permite un flux de lucru eficient pentru întregul personal medical și alinierea circuitelor medicale la normele epidemiologice în vigoare.

Prin acest proiect, compartimentul de Explorări Funcționale Respiratorii al Institutului a devenit singurul dintr-o instituție medicală publică din Capitală în care se realizează explorări respiratorii nou-născuților.

Ambulatoriul Institutului este, de asemenea, Centru regional specializat în retinopatia de prematuritate și de genetică medicală, iar acum a devenit și Centru regional pentru explorări funcționale respiratorii.

 

Prezent la inaugurare, Ministrul Sănătății Prof. univ. Dr. Alexandru Rafila a felicitat Fundația „Mereu Aproape” și a subliniat reputația personalului medical care profesează în Institut, apreciind că evenimentul reflectă în același timp preocuparea societății civile în ceea ce privește sănătatea copilului și este un semnal că și autoritățile trebuie să se implice mai mult. „Cred că asigurarea unor condiții bune din punct de vedere profesional constituie un lucru extrem de important pentru ca personalul medical să vină cu plăcere la locul de muncă și în felul acesta să poată asigura asistență medicală de calitate, de care, în cazul acesta, copiii au nevoie. Ceea ce am văzut aici este impresionant și sunt foarte bucuros că pot să vă împărtășesc faptul că preocuparea pentru sănătatea copilului și sănătatea mamei este și în centrul atenției autorităților de sănătate, implicit a Ministerului Sănătății și, cu siguranță, vom acționa în acest sens”, a spus Alexandru Rafila.

 

Noul Ambulatoriu a fost conceput ca un spațiu de poveste, de la recepție până la grupurile sanitare, pentru a reuși să șteargă teama copiilor și a părinților de a trece pragul spitalelor și pentru a le oferi micilor pacienți bucurie, într-un loc modern și cald. „Este singurul Ambulatoriu de poveste dintr-un spital de stat, realizat printr-un proiect ce a reunit dorința reprezentanților Institutului, dedicarea echipei Fundației, generozitatea partenerilor noștri și priceperea profesioniștilor care au lucrat alături de noi la modernizare. Este un spațiu frumos și magic la care am visat încă de la începutul proiectului, un spațiu în care toți copiii să se simtă supereroi și să aibă toate condițiile pentru a se vindeca. Copiii vor fi în siguranță de la primul pas făcut aici, iar medicii au tot ce este nevoie pentru a-i trata la standarde moderne. Este un proiect făcut din dragoste pentru copii și din respect pentru întregul personal medical”, a declarat Alessandra Stoicescu, președintele Fundației Mereu Aproape.

 

În fiecare an, în Ambulatoriul Institului Mamei și Copilului din București sunt acordate peste 60.000 de consultații medicale, institutul fiind unitate de referință în domeniul sănătății mamei și copilului, prin Spitalul de Pediatrie din care face parte noul Ambulatoriu, Maternitatea Polizu și Centrul de sănătate mintală pentru copii.

De asemenea, este o instituție medicală de top în cercetarea medicală pediatrică, având o experiență de 20 de ani în screening neonatal și de 40 de ani în cercetări în domeniul nutriției copilului și a femeii gravide.

Renovarea și utilarea acestui spațiu sunt un pas important și de mare ajutor spre atingerea unor standarde moderne în ceea ce privește serviciile medicale oferite de echipa medicală multidisciplinară de excepție. Atât spațiul, cât mai ales aparatura medicală pe care acum le deținem contribuie la desfășurarea în condiții optime a actului medical și la bucuria, dar mai ales sănătatea copiilor. Pentru toate aceste beneficii le mulțumim partenerilor care fac posibil acest proiect”, a spus dr. Florin Brezan, medic primar pediatrie, managerul Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului.

Lucrările au fost începute în septembrie 2021.

 


Adaugati un comentariu


 

*