La spitalele Săpoca și Nehoiu, primele persoane vaccinate sunt o infirmieră și o asistentă medicală

4 ianuarie 2021 | 0 comentarii |

Vaccinarea de la Săpoca a debutat la secția exterioară Ojasca unde s-a înregistrat primul focar de infecție cu noul virus, iar la Nehoiu, cea mai curajoasă s-a dovedit o asistentă de la Biroul de management al calității.

 

Vaccinarea în spitalele buzoiene a debutat astăzi, pe măsură ce primele doze de vaccin au ajuns la fiecare dintre unitățile medicale.

La Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, unde pe lista pentru vaccinare s-au înscris deja 174 de cadre medicale, campania de vaccinare a debutat ca și în celelalte unități medicale, cu o zi mai devreme decât era programat, la secția exterioară Ojasca, unde la ora 12.00 s-a înregistrat prima persoană imunizată împotriva COVID-19.

Primul cadru medical vaccinat a fost G. F., infirmieră care a îngrijit pacienți infectați cu noul coronavirus, în primul focar declarat la secția exterioară Ojasca. A fost prima dintre cei înregistrați pe lista de vaccinare care a ajuns la centrul de imunizare și, după ce a trecut prin etapele de verificare, a primit vaccinul. După ea au urmat alți 9 salariați din cadrul Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca, urmând ca de mâine să se continue imunizarea cu celelelte cadre medicale înscrise deja pe lista de vaccinare. Avem deja 174 de salariați care și-au exprimat acordul de a fi vaccinați, în această primă etapă, dar cu siguranță vor mai fi și alții, pentru că aproape toată lumea este de acord că vaccinarea este singurul mijloc prin care ne putem proteja. Din păcate, la noi au fost mai multe focare de infecție cu virusul SARS-CoV-2,  iar o parte dintre angajați au fost infectați și la ora actuală unii dintre ei beneficiază deja de anticorpi și și-au exprimat dorința de a se imuniza în etapa următoare, pentru a profita de imunizare o perioadă cât mai lungă, având în vedere faptul că nu se știe sigur care este perioada de protecție oferită de vaccin”, a precizat managerul unității medicale, dr. Gabriela Pîrîu, care consideră că marea majoritate a personalului medical și auxiliar din unitatea medicală se va vaccina, pentru că toată lumea a văzut cât de periculos poate fi acest virus.

 

Și la Spitalul Orășenesc Nehoiu a debutat campania de imunizare cu o zi mai devreme, iar cea mai curajoasă s-a dovedit o asustentă medicală din cadrul Biroului de management al calității, care a vrut să demonstreze astfel și celor care mai aveau rezerve, că vaccinul este sigur și ușor de suportat, iar beneficiile imunizării sunt cu siguranță mult mai mari decât eventualele efecte adverse, care până acum s-au dovedit minore.

Managerul spitalului, medicul Sergiu Remisovschi, a precizat că el se va imuniza în etapa a doua, pentru a-i lăsa pe cei mai vulnerabili să beneficieze de protecție, deși în unitatea medicală nehoiană nu a existat până acum niciun caz de infecție cu SARS-CoV2, până acum și-au exprimat opțiunea de a se imuniza 34 de angajați din rândul personalului medical, în care sunt incluși aproximativ 100 de medici, asistenți medicaliși infirmiere, din cei aproximativ 150 câți are spitalul în total.

Chiar dacă la noi vaccinarea a debutat timid, constat că din ce în ce mai mulți capătă curaj și încredere în vaccin, așa că am convingerea că până la urmă se vor imuniza aproape toți cei eligibili. Suntem cadre medicale și suntem conștienți că avem norocul să prevenim eventualele îmbolnăviri cu acest virus care s-a dovedit atât de periculos, pentru că știm că vaccinarea este singura cale prin care se pot preveni imbolnăvirile cu această boală contagioasă. Chiar și dacă se confirmă că se produc mutații ale virusului, suntem conștienți că acest vaccin va avea capacitatea de a oferi protecție împotruva virusului măcar parțial, așa cum se întâmplă și în cazul virusului gripal, în cazul căruia în fiecare an apar tulpini noi, în timp ce vaccinul anual se face pentru protecția la cele din anul anterior”, a declarat managerul Spitalului Orășenesc Nehoiu, dr. Sergiu Remisovschi.

 

Galerie foto – vaccinare anti-COVID Săpoca și Nehoiu:

 


Adaugati un comentariu


 

*