Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Buzău, adus la standardele secolului XXI

12 iulie 2022 | 0 comentarii |

Investiția, realizată printr-un proiect finanțat cu bani europeni și de la Consiliul Județean s-a ridicat la 2,4 milioane de euro, astfel că medicii pot profesa în condiții moderne, iar pacienții beneficiază de servicii medicale la standarde înalte de calitate.

 

P.E. Neagu, St. Manolescu, C. Damian

Demarat în urmă cu patru ani, proiectul de modernizare și dotare la standarde europene a Ambulatoriului intergrat al Spitalului Județean de Urgență Buzău a fost finalizat, astfel că la ora actuală, fiecare dintre cele 19 cabinete medicale care funcționează în unitatea medicală dispun de aparatură de ultimă generație, oferind personalului medical condiții moderne de desfășurare a activității, iar pacienților, servicii de calitate superioară, la nivelul secolului XXI.

Investiția în acest proiect s-a ridicat la peste 2.400.000 de euro și s-a realizat printr-un proiect finanțat din fonduri europene și de la Consiliul Judeţean Buzău care, așa cum preciza recent Petre Emanoil Neagu, președintele instituției în subordinea căreia funcționează cea mai mare unitate medicală cu paturi din județ, a aprobat o ultimă tranșă de fonduri pentru finalizarea achizițiilor din acest proiect, pentru că „trebuie să asigure condiții pentru ca pacienții buzoieni să beneficieze de cele mai bune servicii medicale, așa cum merită, iar personalul medical să simtă că profesează într-o unitate medicală de secol XXI și să își dorească să rămână la Buzău”.

 

Noul CT de la SJU Buzau

Una dintre cele mai importante achiziţii realizate prin acest proiect este un computer tomograf de ultimă generaţie, cu 128 de slice-uri, care a intrat în dotarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică.

Potrivit conducerii spitalului și a medicilor care spun că li s-a oferit o adevărată „bijuterie”, noul computer tomograf este unul high-end cu tehnologii inovatoare, capabil sa reducă semnificativ doza de raze X pentru toate regiunile corpului scanate și pentru fiecare segment anatomic examinat, echipamentul dispunând totodată de un câmp de vizualizare extins, util în cazul pacienților obezi, precum și de intervale de scanare lungi, necesare în cazul investigării traumelor.

Prin realizarea acestor investiţii, în Ambulatoriul de Specialitate integrat Spitalului Județean de Urgență Buzău putem asigura o creştere substanțială a calităţii actului medical, bazat pe tehnologii moderne şi dotări de ultimă generaţie. De altfel, scopul întregii activități a spitalului este îmbunătăţirea calității vieţii pacienţilor, dar odată adus Ambulatoriul la standarde comparabile cu cele ale celor mai bine dotate clinici private, sperăm să atragem mai ușor și medici tineri, iar tototadă să degrevăm măcar parțial secţia UPU-SMURD, astfel încât personalul medical de aici să se poată ocupa de urgențele majore, iar cele minore să poată fi rezolvate în ambulator”, a declarat managerul SJU Buzău, ec. Claudiu Damian.

 

În cadrul aceluiași proiect s-au achiziţionat aparate şi instrumente pentru Otorinolaringologie (lampă frontală cu led portabilă şi acumulator, oglindă frontală, otoscop cu acumulator, nasofaringolaringoscop, fibroscop O.R.L. rigid, videootoscop, audimetru digital, microscop O.R.L., unit O.R.L.), Alergologie (Aparat pentru măsurarea oxidului nitric, aparat aerosoli) și Urologie (Ecograf doppler color staționar cu sonde specifice, Litotritor ESWL), iar pentru toate cabinetele s-a achiziţionat și mobilier (scaune, birouri, dulapuri), astfel încât să crească și confortul personalului medical și al pacienților.

Dorim ca populaţia să știe de existenţa acestor cabinete medicale și de serviciile de calitate pe care le pot primi pacienții, ca urmare a modernizării și dotărilor realizate, iar în acest fel să înțeleagă că nu mai este necesar să se prezinte la secţia UPU decât pentru urgențe majore, pentru că pot beneficia de servicii performante și mult mai rapid, în cadrul ambulatorului. De altfel, scopul nostru principal este să oferim astfel o îmbunătăţire reală a calităţii vieţii pacienţilor și în același timp, să oferim personalului medical cele mai bune condiții de a profesa. În Ambulatoriu, consultaţiile se fac pe bază de programare, astfel că se reduc considerabil timpii de aşteptare, a explicat managerul Damian, care subliniază că dacă se respectă programările, care se pot face foarte ușor online, se reduce aglomerația și se elimină stresul, ca și riscul transmiterii unor afecțiuni virale.

 

Paturi copii – Pediatrie si Infectioase

Dr. Ştefania Manolescu, directorul medical SJU Buzău, a ținut să sublinieze că, în ultimii ani, unitatea medicală a beneficiat de „investiţii majore atât în ambulator cât și în toate secțiile, iar cele mai recente s-au realizat la Pediatrie, Sterilizare şi Urologie. De altfel, toate achiziţiile s-au realizat cu scopul de a crește calitatea serviciilor medicale oferite pacienţilor din toate categoriile, de la nou-născut până la cel mai vârstnic, și pentru toate specialitățile medicale, iar după finalizarea investițiilor pe care le avem acum în derulare vom putea spune că la Buzău există condiții de acordare a servicilor medicale la cele mai înalte standarde, iar medicii tineri se vor simți atrași și vor veni să se alăture echipei noastre, pentru că vor avea condiții comparabile cu cele din clinici universitare”.

Directorul medical a amintit că între ultimele achiziții se numără și „40 de paturi de ultimă generație, pentru copii, cu care au fost dotate Secția Pediatrie – 30 de paturi și Secția de Boli infecțioase, căreia i-au fost alocate 10 astfel de paturi, prevăzute cu saltele electrice, cu regalare a înălţimii somierei și cu tablie înaltă, astfel încât copilul să fie în siguranţă”.

 

Sectia Pediatrie – SJU Buzau

De altfel, în ultima perioadă, secția Pediatrie a beneficiat de lucrări ample de renovare și modernizare, așa că acum oferă micilor pacienți un spațiu prietenos, cu pereții pictați cu personaje din desene animate sau din povești, iubite de copii, cu mobilier modern și condiții foarte bune de tratament. Din fericire, aici sunt și suficienți medici, astfel că aceștia pot asigura și consultații în cadrul noului cabinet de Pediatrie din Ambulator.

Secţia Pediatrie s-a schimbat foarte mult în ultimii ani, iar acum, avem şi personal suficient şi putem oferi consultații în cadrul noului cabinet de Pediatrie din Ambulator. În acest fel putem să mai degrevăm un pic situaţia de la UPU-Pediatrie, pentru că prin acest cabinet putem face și internări de zi, astfel că părinţii pot veni cu bilet de la medicul de familie şi cu copie după certificatul de naştere, iar copiii beneficiază de investigațiile necesare și, în funcție de rezultate se stabilește diagnosticul și tratamentul adecvat. Tot aici putem oferi și consultaţiile simple, care nu necesită perfuzii sau investigaţii suplimentare, a explicat medicul Gina Anica, șef Secție Pediatrie.

 

Cabinet Pediatrie

Ambulatoriul de specialitate integrat Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău are o suprafaţă construită de 1931 mp în care funcționează 19 cabinete medicale, situate la parter şi la etajul I, în care se oferă consultaţii din domeniile Alergologie, Cardiologie, Chirurgie Generală, Chirurgie Oromaxilofacială, Ortopedie Infantilă, Chirurgie Plastică, Diabet Zaharat, Nutriţie şi Boli Metabolice, Oftalmologie, Endocrinologie, Explorări Funcţionale, Fizioterapie, Medicină Internă, Nefrologie, Neurologie, O.R.L, Oftalmologie, Ortopedie şi Traumatologie, Pediatrie, Reumatologie şi Urologie. În cadrul ambulatoriului se acordă, anual, peste 45.000 de consultaţii medicale.

Cabinetele din Ambulatorul de Specialitate integrat al SJU Buzău oferă servicii medicale de luni până vineri, între orele 7:00-15:00, iar în vederea unei consultaţii, pacienţii trebuie să se prezinte cu actul de identitate, cardul de sănătate și biletul de trimitere de la medicul de familie.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău se află într-un amplu proiect realizat cu fonduri europene, în valoare de 4.500.000 de euro care prevede reabilitarea, modernizarea și dotarea tuturor secţiilor cu aparatură medicală de ultima generaţie, ducând astfel spitalul pe un palier superior al performanţei.

 


Adaugati un comentariu


 

*