Angajații Consiliului Județean Buzău donează sânge, de Ziua Mondială a Donatorului

La nivelul instituției și al structurilor din subordine are loc zilele acestea, o campanie pentru promovarea donării de sânge.

 

Astăzi se sărbătorește în întreaga lume Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, eveniment care, la nivelul județului Buzău, este marcat prin două campanii, una încheiată în cursul zilei de ieri, cealaltă demarată în această dimineață. După cu Sanatateabuzoiana.ro a relatat zilele trecute, prima dintre aceste campanii s-a derulat timp de două zile la nivelul Spitalului Județean de Urgență Buzău, fiind vorba de o acțiune organizată în parteneriat de cea mai mare unitate medicală din județ și Centul de Transfuzii Sanguine Buzău. Demarată marți dimineață, campania s-a adresat în mod special personalului medical și celorlalți angajați din cadrul SJU Buzău, care au fost invitați să doneze pentru a contribui și în acest mod la salvarea vieții pacienților pe care îi au în grijă.

Primii care au donat au fost managerul SJU, Claudiu Damian și directorul de îngrijiri medicale Luminița Turcu, exemplul lor fiind urmat pe parcursul celor două zile de peste 80 de angajați ai spitalului, astfel că biologul Adriana Crăciun, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Buzău, consideră că acțiunea a fost un succes, mulțumind totodată personalului din cadrul spitalului județean pentru sprijinul acordat în derularea acțiunii și pentru gestul altruist de a dona sânge.

 

Odată încheiată campania de la nivelul Spitalului Județean, astăzi a fost demarată o activitate similară la nivelul Consiliului Județean și al celorlalte instituții subordonate.  Este vorba de campania „Viitor pentru o viață”, demarată la inițiativa Consiliului consultativ pe probleme de tineret din cadrul Consiliului Județean Buzău, coordonată de Mălina Mihai, directorul departamentului „Responsabilități civice”.

În cadrul acestei campanii, tinerii din cadrul consiliului consultativ au promovat în rândul angajaților Consiliului Județean și ai celorlalte instituți din subordine benficiile donării de sânge, atât pentru salvarea unor vieți cât și pentru propria sănătate. Totodă, angajații au fost îndemnați să se alature acestui demers și să marcheze Ziua Mondială a Donatorului de Sânge printr-un astfel de gest altruist, aceștia fiind așteptați în cursul zilei de azi, dar și mâine, la Centrul de Transfuzii.

 

Invitația nu a fost lansată în van, directorul Centrului de Transfuzii precizând că azi, încă de la primele ore ale dimineții, aici s-au prezentat peste 70 de angajați ai Consiliului Județean care au donat. Printre donatori s-a aflat și vicepreședintele instituției, Romeo Lungu. „Așa cum am promis, astăzi am mers să donez sânge alături de colegii mei din Consiliul Judetean Buzău. Este important să conștientizăm nevoia vitală pe care oricare dintre noi o poate avea  într-un moment mai puțin fericit al vieții. Astăzi, cu atât mai mult cu cât marcăm Ziua Mondială a Donatorului, vă invit să vă alăturați campaniei „Donează pentru o viață”, proiect susținut de Consiliul Județean Buzău și Consiliul Comsultativ pentru Probleme de Tineret Buzău! Astăzi și mâine, la Centrul de Transfuzii Buzău, „Donează pentru o viață”!”, a scris vicepreședintele CJ, pe pagina sa de socializare, îndemnându-i pe toți cei care pot și vor să doneze, să meargă la Centrul de Transfuzii.

 

Alți angajați sunt așteptați pe parcursul zilei, urmând ca mâine, la Centrul de Transfuzii să se prezinte și funcționari din cadrul altor instituții din subordinea Consiliului Județean, precum și jandarmi ide la IJJ Buzău.

Ziua Mondială a Donatorului de Sânge este marcată azi și de Centrul de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naționale, care este pentru prima dată co-organizator al unei campanii de donare desfășurate în spaţiul public. Alături de Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională şi Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, centrul  de transfuzii al MApN organizează azi o acţiune de donare de sânge la care este invitat publicul larg, în Parcul Regele Mihai din Capitală. Tot azi, la sediul centrului, a avut loc o acțiune de donare la care au participat  membri ai Asociaţiei Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi, studenţi ai Institutului Medico-Militar şi angajaţi din Spitalului Militar Central, în timp ce personalul UM 01961 Otopeni a donat sânge la sediul unităţii.

 


Categorii: Actual, Comunitate, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*