Sangele militarilor de la Divizia 2 Infanterie, „solutie de criza” pentru Centrul de Transfuzii Buzau

La acest moment, donatorii fideli trec mai rar pe la centru, fiind prinsi cu alte activitati de sezon, iar campania derulata de militari este cat se poate de binevenita in acest context.

 

Adriana Craciun, director Transfuzii Buzau

Adriana Craciun, director Transfuzii Buzau

Ca in fiecare an, atunci cand primavara da semne ca si-a intrat pe deplin in drepturi, acest lucru se resimte in mod negativ la Centrul de Transfuzii Buzau, ai carui donatori fideli isi raresc „vizitele”, fiind ocupati cu lucrarile de igienizare a terenurilor agricole sau cu efectuarea curateniei de primavara in gospodarii. Pentru ca unii dintre ei lucreaza cu ziua, iar sumele pe care le primesc sunt mai mari decat valoarea bonurilor valorice ce li se cuvin dupa ce doneaza, acestia prefera sa munceasca la camp in aceasta perioada, urmand sa treaca pe la Centru abia in ajunul Pastelui, atunci cand au nevoie de bonurile valorice. In acest context, cantitatea de sange recoltat zilnic la Buzau a scazut, lucru confirmat si de sefa centrului, biologul Adriana Craciun. Aceasta a declarat pentru SanatateaBuzoiana.ro ca la acest moment este nevoie de sange, cererea fiind mare, atat din partea Spitalului Judetean, cat si din partea spitalelor din Capitala, unde sunt internati si multi pacienti buzoieni. „Oricand e nevoie de sange si in special in aceasta perioada, cand oamenii se iau cu alte treburi fie la camp, fie acasa, si nu mai trec pe la noi. Abia cu o saptamani inainte de Paste ne asteptam la o crestere a numarului de donatori, dat fiind ca au nevoie de bonurile valorice pe care noi le oferim. Ne salveaza, totusi, unitatile militare, care in aceasta perioada doneaza masiv”, a declarat sefa Centrului de Transfuzii Buzau.

 

DSC_0531Ultima parte a declaratiei se refera la o ampla actiune umanitara in care sunt implicate in aceasta perioada unitatile militare din cadrul Diviziei 2 Infanterie, cu sediul comandamentului la Buzau. Este vorba de activitatile pe care militarii buzoieni le organizeaza pentru a marca Ziua Fortelor Terestre, care se aniverseaza pe 23 aprilie, ziua Sfantului Gheorghe, patronului spiritual al acestei categorii de forte militare. In acest context, la finele saptamanii trecute, in Garnizoana Buzau a fost demarata o campanie de donare de sange, care se va desfasura pana pe data de 4 aprilie. Militarii care participa la aceasta campanie fac asta benevol, comandantul Diviziei 2 Infanterie, generalul Lucian Foca, declarand ca acestia au constientizat necesitatea si importanta donarii de sange, in mod benevol si fara a astepta vreo rasplata, stiind ca de gestul lor vor beneficia multi oameni pe care nu ii vor cunoaste niciodata, semeni de-ai lor”.

 

DSC_0551Zilnic, pana pe 4 aprilie, zeci, poate chiar sute de militari vor merge la Centrul de Transfuzii Buzau pentru a dona, acest act reprezentand doar o prima parte din actiunea umanitara organizata la nivelul Garnizoanei.

Cea de-a doua parte a actiunii se va derula in ajunul sarbatorilor de Paste, cand militarii vor veni si in sprijinul familiilor sarace si a persoanelor defavorizate. In acest sens, vor valorifica bonurile primite in urma donarii de sange, achizitionand cu ele si cu banii stransi si din alte donatii, alimente pe care la vor darui in perioada Pastelui. Astfel de actiuni nu constituie o premiera, militarii buzoieni, la fel ca si politistii, pompierii si jandarmii fiind o categorie de donatori pe care Centrul de Transfuzii se poate baza oricand pentru a nu ramane cu frigiderele goale.


Adaugati un comentariu


 

*