Militarii buzoieni se „incoloneaza” la Centrul de Transfuzii

8 noiembrie 2016 | 0 comentarii |

Acestia se vor mobiliza, impreuna cu colegi din intreaga tara, in cadrul unei campanii de donare demarata de Ministerul Apararii in toate garnizoanele.

 

militari sange BuzauMiliatarii vor pune, zilele acestea, din nou umarul la refacerea rezervelor de sange ale centrelor de transfuzii, fiind mobilizati inca de ieri in cadrul unei campanii desfasurate la nivel national, in toate garnizoanele din tara. Este vorba de campania „Donez din dragoste de tara”, eveniment initiat de Ministerul Apararii, in contextul activitatilor dedicate Zilei Veteranilor.

Campania se desfasoara in perioada 7-11 noiembrie, la nivelul tuturor garnizoanelor din tara si are un doblu rol, atat acela de a spori rezervele de sange de la centrele de transfuzii, cat si de a sensibiliza restul populatiei cu privire la importanta donarii de sange cat si de a creste numarul de donatori, de care centrele specializate duc o mare lipsa in ultima perioada.

In Garnizoana Bucuresti, cea mai mare din tara, militarii vor dona atat la Centrul de Transfuzie Sanguina al Ministerului Apararii, cat si la Centrul de Transfuzie Sanguina si punctele de recoltare din Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti si Spitalul Universitar de Urgenta.

 

donare sange militari Si la Buzau se mizeaza pe participarea unui numar mare de donatori, tinand cont de faptul ca aici se afla a doua garnizoana, ca marime, dupa Bucuresti. Tot aici se afla si sediul Diviziei 2 Infanterie Getica, structura ce asigura atat comanda garnizoanei cat si a altor unitati militare importante din zona de est a tarii. Astfel, pana vineri, militarii din unitatile buzoiene se vor prezenta, zilnic, la Centrul de Transfuzii, unde vor dona lichidul salvator de vieti, exemplul lor fiind urmat si de cel al unitatilor din celelalte judete, aflate in subordinea Diviziei 2 Infanterie.

Militarii considera ca acest act benevol de donare este o componenta a datoriei lor fata de tara si de semeni, pentru ca astfel isi aduc aportul in salvarea de vieti omenesti, aceasta fiind una dintre indatoririle celor care imbraca uniforma militara. Totodata, acestia fac un apel catre populatia civila sa le urmeze exemplul, pentru ca centrele de transfuzii au permanent nevoie de donatori, iar sangele donat de o singura persoana poate salva trei vieti.

 

Adriana Craciun

Adriana Craciun

Ca de obicei, reprezentantii Centrului de Transfuzii Buzau nu pot decat sa salute aceasta initiativa, reamintind ca miliatarii, alaturi de politisti, pompieri si jandarmi sunt principalele categorii de donatori pe care se pot baza atunci cand apare riscul aparitiei unei crize de sange, pe fondul numarului tot mai mic de donatori.

In acest sens biologul Adriana Craciun, directorul Centrului de Transfuzii Buzau, a declarat ca „problema cea mare este aceea ca scade continuu numarul donatorilor fidelizati. In urma cu cativa ani aveam multi donatori din aceasta categorie, multi de la intreprinderi din oras, care veneau sa doneze in grupuri, insa intre timp au ajuns la varsta de 65 de ani si nu mai pot dona. Din pacate, nu sunt inlocuiti de alti donatori tineri si astfel ramanem cu din ce in ce mai putini donatori fidelizati pe care sa ne putem baza. De aceea, astfel de actiuni, organizate atat de cei de la unitatile militare cat si de politisti, jandarmi sau pompieri nu pot decat sa ne bucure, pentru ca dansii au devenit donatorii pe care stim ca ne putem baza oricand”.

 


Categorii: Actual, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*