Militarii buzoieni doneaza sange pentru sinistratii din Galati

19 septembrie 2013 | 0 comentarii |

In cadrul campaniei „Acorda-i o sansa aproapelui tau!”, lansata de Centrul de Transfuzii Buzau, 20 de militari din cadrul Diviziei 2 Infanterie „Getica” au raspuns astazi la apel, urmand ca pana la sfarsitul acestei luni si alti colegi ai lor sa doneze sange.

 

donatori ISU BuzauMilitarii raman, se pare, printre putinii romani care considera ca solidaritatea este un sentiment de onoare fata de aproape si raspund la fiecare apel, in momente de criza. Dupa ce, saptamana trecuta, pompierii au donat sange pentru ca centrul de Transfuzii Buzau a anuntat ca spitalele se afla intr-o criza acuta de lichid vital, in momentul in care mii de oameni din judetul galati au fost napastuiti de furiile apelor si unii dintre ei chiar si-au pierdut viata, tot militarii au fost primii care au sarit in ajutor. Angajatii ISU-SMURD Buzau (pompieri si paramedici) au sarit in ajutorul sinistratilor, luptandu-se sa salveze oameni, bunuri si animale, dar si sa le ofere asistenta medicala specializata.

60 de militari buzoieni au donat sange

60 de militari buzoieni au donat sange

In ajutorul sinistratilor a sarit, ca de fiecare data, si Armata. Mai mult, militarii Diviziei 2 Infanterie „Getica” au raspuns astazi prezent apelului facut de Centrul de Transfuzii Buzau, care a lansat campania de donare de sange „Acorda-i o sansa aproapelui tau!” la nivelul Garnizoanei Buzau.

Astfel, in cursul zilei de astazi, primii 20 de militari apartinand Batalionului 3 Geniu „General Constantin Poenaru”, au donat sange, in speranta ca gestul lor umanitar va salva multe vieti omenesti. Ei nu se afla la „prima isprava” de acest gen, in luna iunie, 60 de militari de la aceeasi unitate prezentandu-se la centrul de Transfuzii pentru a dona sange cu ocazia Zilei Internationale a Donatorului de Sange, dar si in aprilie, cand din bonurile de masa obtinute pentru sangele donat si din contributii proprii, militarii buzoieni au donat alimente catorva familii aflate in dificultate si calculatoare pentru sase copii cu merite deosebite la invatatura dar cu posibilitati materiale reduse.

Actiunea umanitara va continua pana la sfarsitul lunii, iar Centrul de Transfuzii invita toti buzoienii care doresc sa vina in sprijinul vietilor sinistratilor sa merga sa doneze, atat pentru a ajuta la salvarea unor vieti, cat si pentru a beneficia ei insisi de anumite analize gratuite si de regerarea si  improspatarea propriului lichid vital.

Sangele donat va fi testat pentru virusurile HIV, toate formele de hepatita si sifilis, rezultate ce pot intra in posesia donatorului dupa 48 de ore, in baza carnetului de donator. Dupa testare, unitatea de sange donata poate fi impartita in elemente figurate ale sangelui (masa eritrocitara, trombocite etc.) si plasma, astfel incat sa poata raspunde cat mai exact nevoilor pacientului care va fi transfuzat. In acest fel, cu o singura donare pot fi salvate trei vieti.


Categorii: Comunitate, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*