Angajatii de la Cantacuzino au primit noi promisiuni in locul salariilor restante

20 septembrie 2014 | 0 comentarii |

Desi ultimatumul adresat directorului Radu Iordachel a expirat ieri, rezolvarea problemei a fost amanata pentru saptamana viitoare.

 

Institutul Cantacuzino

Institutul Cantacuzino

O buna parte dintre angajatii Institutului Cantacuzino isi vor petrece si acest week-end cu buzunarele goale, in ciuda asigurarilor primite din partea Ministerului Sanatatii, cum ca salariile restante le vor fi platite vineri, in caz contrar directorul Radu Iordachel urmand a fi demis. Iata ca sapatamana viitoare ii va gasi pe angajati tot fara bani in buzunare si pe Radu Iordachel tot in fotoluli de manager, de care se tine cu atata inversunare.

In urma protestelor de saptamana trecuta, declansate de angajatii care nu isi primisera salariile de cateva luni, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu a reactionat, cerand public demisia directorului Radu Iordachel. In urma discutiilor purtate intre o comisie de la Ministerul Sanatatii si conducerea Institutului, se stabilise ca pana ieri, directorul sa gaseasca o solutie pentru a plati salariilr restante si sa prezinte un plan viabil, pe termen lung, pentru redresarea unitatii.

 

Radu Iordachel

Radu Iordachel

Intre timp, s-au gasit niste bani care au fost platiti salariatilor dupa declansarea protestelor, reprezentantii acestora declarand ca pana in prezent au primit doar 45 la suta din salariu. Restul ar fi trebuit sa il primeasca ieri, in caz contrar, directorul Radu Iordachel urmand sa plateasca cu functia. Nu s-a intamplat asa, rezolvarea conflictului suferind o noua amanare, pe saptamana viitoare. Anuntul a fost facut de Nicolae Banicioiu, care a facut si o noua promisiune, respectiv, ca angajatii de la  Cantacuzino isi vor primi restul de bani incepand de luni, iar planul de redresare al unitatii propus de Radu Iordachel va fi analizat saptamana viitoare.

„Strategia Ministerului Sanatatii de eficientizare a acivitatii Institutului Cantacuzino va fi una pe termen lung. De luni specialistii nostri vor analiza planul de rederesare propus de managerul institutului, Radu Iordachel. Vrem sa dam o perspectiva activitatii institutului nu doar sa il punem pe picioare, sa-l redresam” a afirmat Banicioiu, lasand de inteles ca demiterea managerului va fi amnata pana cand se va finaliza respectiva analiza. Sau… pana la Sfantul asteapta…

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*