Angajatii din Sanatate vor beneficia in continuare de tichete de masa si de celelalte drepturi salariale

14 decembrie 2015 | 2 comentarii |

Anuntul vine din partea Federatiei Sanitas, pentru a linisti angajatii din sistemul sanitar care se temeau ca in urma unei Ordonante aprobata de Guvern nu vor mai primi tichete de masa anul viitor.

 

ministerul sanatatii - sanitasTemerile angajatilor din Sanatate, cu privire la posibilitatea ca, incepand de anul viitor, sa nu mai primeasca tichete de masa, au fost spulberate printr-un comunicat remis de Federatia Sindicala Sanitas, care a anuntat astfel ca vor fi pastrate toate drepturile salariale de care personalul din sistemul sanitar beneficiaza in prezent.

Aceste temeri existau de mai multa vreme in randul angajatilor si s-au accentuat dupa ce, la jumatatea saptamanii trecute, Guvernul a adoptat o Ordonanta de Urgenta privind unele masuri referitoare la salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016, prorogarea unor termene, precum si unele masuri fiscal-bugetare. Potrivit actului normativ, se vor mentine si anul viitor masurile aprobate in anii anteriori, care au ca obiect limitarea cheltuielilor bugetului general consolidat, respectiv neacordarea de premii, tichete de masa, tichete cadou, vouchere de vacanta, indemnizatii la iesirea la pensie, trecerea in rezerva sau retragere.

 

mediciTotodata, se propune ca munca suplimentara efectuata peste orele de program sa fie compensata doar cu timp  liber corespunzator, fara a fi platita suplimentar.

Comunicatul remis de Sanitas la sfarsitul saptamanii trecute vine sa lamureasca lucrurile in privinta drepturilor de care vor beneficia anul viitor angajatii din Sanatate, acestia fiind informati ca vor primi in continuare tichete de masa si ca li se vor plati dublu orele lucrate in zilele de sarbatori legale. „Federatia Sanitas din Romania isi informeaza membrii ca se mentin si in anul 2016 toate drepturile salariale acordate angajatilor sistemului sanitar, inclusiv tichetele de masa si plata dubla pentru orele din zilele de sarbatori legale in care, in mod obisnuit, nu se lucreaza”, se precizeaza in comunicatul respectiv.

Pe 7 decembrie, Sanitas a avut o intalnire cu ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, in cadrul careia s-a discutat despre Legea salarizarii unitare, deblocarea posturilor, acordarea tichetelor de masa tuturor categoriilor de personal din sistemul sanitar, situatia personalului din D.S.P.-uri, medicina scolara si Centrelor de Transfuzie Sanguina, iar Sanitas a facut unele propuneri care, probabil  au fost acceptate, cel putin in parte.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Comentarii (2)

  1. Costel Schmidt spune:

    Fost lider sindical al spitalului municipal Urziceni, am obtinut prin justitie o decizie definitiva si irevocabila cuantumul tichetelor de masa pe un an, atat eu cat si ceilalti bugetari nu am primit decat o parte din suma respectiva. Poate interveniti dumneavoastra la Primaria municipiului Urziceni si ne rezolvati aceasta situatie. Cu deosebita stima si respect, fost lider sindical Schmidt.

  2. iulian spune:

    Dar cei care lucreaza la clinici particularr respectiv spitale private sunt aceleasi drepturi ca si cei care lucreaza la stat sau nu ?

Adaugati un comentariu


 

*