APEL UMANITAR: Salvati-o pe Ionela! Dati-i o sansa la viata!

16 august 2013 | 0 comentarii |

O mama disperata cere ajutor pentru a salva viata fetitei sale! Asociatia Piticot  face apel la ajutorul semenilor pentru a o salva pe Ionela Dumitru din judetul Buzau, diagnosticata cu hepatita cronica, tumora la ficat si probleme cardiace

 

Campanie_Ionela_DumitruCat de mult conteaza pentru fiecare dintre noi, viata unui copil? Probabil totul, pentru cei sensibili, mai ales daca sunt parinti. Sau nimic, pentru cei  lipsiti de suflet, egoisti si care niciodata nu au cunoscut greutatile. Si totusi, niciodata, nimei nu este invulnerabili in fata vietii, iar asta ar trebui tinut minte…

Este impresionant cum un ONG din Oradea se implica pentru salvarea vietii unui copil din Buzau, desi exista si in acest judet o sumedenie de asociatii si fundatii care i-ar putea veni in ajutor fetitei care se confrunta cu grave probleme de sanatate si mamei ei disperate, care nu mai stie la ce usi sa bata.

Redam apelul Asociatiei oradene, in speranta ca se vor gasi si buzoieni care sa sustina aceasta cauza.

In doliu dupa moartea baiatului sau Ion, in suferinta pentru fiica Ionela cu tumora la ficat si cu probleme cardiace grave, cu un sot care abuzeaza de alcool si recurge la violenta, Geta Dumitru, din judetul Buzau este disperata” – astfel incepe mesajul pe  care l-am primit la redactie din partea Asociatiei „Piticot”, care cu ajutorul semenilor din intreaga tara, incearca sa ajute aceasta mama disperata sa-si salveze fiica grav bolnava.

Geta Dumitru a fost binecuvantata cu 5 copii (Marius, Georgiana, Costica, Ion si Ionela). Doi dintre acestia au avut insa, de mici, probleme de sanatate, fiind in evidenta medicilor cu boli grave: Ionela cu tumora hepatica si Ion cu malformatie cardiaca congenitala. Anul acesta, familia Dumitru l-a pierdut pe Ion, dupa o operatie pe cord, la Targu Mures, medicii nereusind sa-l salveze.

Marius si Georgiana, doi dintre copiii familiei, sunt majori si pot sa aiba grija de ei, dar nu-si pot ajuta si mama, care se zbate singura pentru a o mentine in viata pe Ionela de 14 ani, si pentru Costica de 13 ani, incercand sa le ofere minimul necesar pentru subzistenta.

Ii este insa extrem de greu, in conditiile in care sotul sau si-a cautat refugiul in bautura si violenta ca modalitati de a face fata problemelor si chiar a ajuns in stare sa vanda orice, inclusiv alimentele pe care Asociatia Piticot le-a trimis pentru a avea ce pune pe masa. Ba mai mult, in imposibilitatea de a gandi rational, fiindu-i mintea incetosata de cantitatea mare de alcool, acesta a incercat sa traga la raspundere Asociatia Piticot pentru decesul lui Ion, o acuzatie evident nefondata, se mai spune in apelul umanitar prin care asociatia incearca sa o ajute pe Geta Dumitru si pe copiii ei.

Din anul 2008 pana in prezent, Asociatia „Piticot” a reusit, cu sprijinul sponsorilor, sa ajute peste 700 de copii nevoiasi, cu bunuri alimentare si nealimentare, iar 24 de copii grav bolnavi au fost sprijiniti financiar si moral pentru a-si redobandi sanatatea.

 

In momentul de fata, Geta Dumitru trebuie sa mearga cu Ionela la spital la Bucuresti, intrucat, in imposibilitatea financiara de a cumpara un tratament in valoare de 100 lei pe luna si din cauza traumelor psiho-fiziologice traite, starea fetitei se inrautateste zilnic. Pentru a se putea descurca pe perioada investigatiilor medicale, are nevoie urgenta de suma de 200 lei. Viata Ionelei depinde de acest lucru.

Asociatia Piticot face apel si la oamenii care au posibilitatea sa ofere spre locuire, o incapere, oriunde in tara, Getei si celor doi copii, Ionela si Costica, pentru a le oferi acestor copii sansa sa creasca normal si sanatos, iar Ionelei, O SANSA LA VIATA!

Se pot face donatii in lei, in conturile deschise de Asociatiatia PITICOT la Banca Transilvania Oradea:

Cont in LEI: RO82BTRL00501205i98626XX

Cont EURO: RO57BTRL00504205i98626XX,  

Va rugam sa mentionati pe OP: pentru cazul Dumitru Ionela”!

Firmele care doresc sa ajute acest copil, pot solicita CONTRACTUL DE SPONSORIZARE (Codul Fiscal prevede ca o parte din impozitul datorat statului poate fi directionat catre sponsorizari).

Mai multe informatii pot fi solicitate la adresele: director@piticot.org sau lavinia@piticot.org  precum si la tel: 0728.572.879 (Denisa Hora- Director Asociatia Piticot) si 0728-270-876 (Lavinia Catrinar – Presedinte Asociatia Piticot).


Adaugati un comentariu


 

*