Artistii buzoieni canta maine la Consiliul Judetean pentru Andreea

24 iulie 2014 | 0 comentarii |

Buzoienii, si nu numai ei, sunt asteptati in numar cat mai mare la concertul caritabil, pentru a o ajuta pe fetita de trei ani sa traiasca.

 

andreea dragulin (1)Maine, incepand cu ora 17.00, la Sala Mare a Consiliului Judetean Buzau va avea loc spectacolul caritabil pe care cativa artisti buzoieni au acceptat sa il sustina pro bono pentru a contribui la strangerea fondurilor necesare pentru ca Andreea Dragulin, o fetita de 3 ani din Buzau, diagnosticata cu cancer, sa poata fi operata si sa primeasca astfel o noua sansa la viata. Pe scena vor urca maine Undercover Band, Dan si Teo Manciulea, Unsung Intruders si trupa de dans Bad Quens, iar  pretul biletelor va fi de 15 lei, astfel incat sa fie accesibil cat mai multor buzoieni, care, pe langa show-ul de care vor beneficia, vor avea si satisfactia ca au contribuit la o cauza nobila. Cei care nu vor putea veni la concert sau care doresc sa contribuie cu o suma mai mare la strangerea celor 20.000 de euro necesari operatiei si tratamentului post operator, pot dona in cele doua conturi deschise la Raiffeisen Bank Buzau, pe numele lui Cristinel Dragulin, tatal fetitei. Acestea sunt RO09RZBR000006001686219, pentru donatii in euro si RO74RZBR0000060016862123, pentru donatii in lei.

 

andreea dragulin (3)In ultimele zile, de cand un grup de apropiati ai familiei au demarat o campanie de strangere de fonduri din care face parte si concertul caritabil de maine, povestea Andreei Dragulin a ajuns la urechile multor buzoieni, sensibilizati de drama pe care o traieste un copil de numai trei ani. In luna noiembrie a anului trecut, fetitei i-a fost descoperita o tumora pe rinichiul stang. A fost internata initial la spitalul Fundeni, apoi transferata la spitalul Grigore Alexandrescu, medicii constatand ca tumora crestea in dimensiuni de la o zi la alta, ajungand in doar o saptamana de la un diametru de cinci centimetri la 9 centimetri. Singura solutie era operatia, asa ca Andreea Dragulin a fost supusa la finele anului trecut unei interventii chirurgicale, in urma careia medicii i-au extirpat rinichiul stang, iremediabil afectat de tumora. Chiar cu pretul pierderii rinichiului, parintii si copila credeau ca acest cosmar s-a sfarsit, insa la scurt timp au primit o noua lovitura. Testele de laborator au indicat faptul ca tumora extirpata era maligna, de natura canceroasa, ceea ce insemna ca boala putea oricand recidiva.

 

andreea dragulin (2)Operatiei traumatizante pentru un copil de trei ani i-au urmat apoi sedinte de chimioterapie, insa acestea nu au avut succesul scontat intrucat, dupa cateva luni, medicii au constatat ca o noua tumora a reaparut chiar in zona din care ii fusese extirpat rinichiul. Tumora se dezvolta in acelasi ritm alert, iar tratamentele specifice nu au avut niciun efect, medicii spitalelor din Capitala declarandu-se neputuincisi. O raza de speranta mai exista, insa, parintilor fiindu-le recomandata o clinica din Italia unde cazuri similare cu cel al Andreei fusesera tratate cu succes, asa ca parintii si-au pus la bataie ultimele economii si au mers cu fetita la clinica din Torino, unde aceasta se afla internata in prezent facand tratamente de chimioterapie si radioterapie. Medicii italieni le-au spus parintilor ca fetita are nevoie de o noua operatie pentru extirparea noii tumori careia au reusit sa ii incetineasca evolutia, insa interventia si tratamentul ulterior i-ar costa pe acestia 20.000 de euro, suma de care familia fetei nu dispune in prezent.

 


Adaugati un comentariu


 

*