Asistentii medicali vor avea oportunitatea sa se specializeze in podiatrie

6 octombrie 2015 | 0 comentarii |

Primul curs care le este dedicat va avea loc in primavara anului viitor, intr-o prima faza, problematica fiind dedicata piciorului diabetic.

 

podiatrieAsociatia Nationala de Podiatrie a inceput deja demersurile pentru recrutarea de asistenti medicali care doresc sa se specializeze in acest domeniu relativ nou in sistemul medical romanesc, dupa ce a finalizat cu suscces primul curs destinat pregatirii formatorilor in aceasta disciplina. Odata pregatit acest prim lot de formatori, asociatia poate organiza cursuri pentru calificare a asistentilor medicali care doresc sa se specializeze sau sa-si obtina competente in podiatrie. Dr. Norina Gavan, presedintele organizatiei, spune ca acest lucru se va intampla in primavara anului viitor si ca sunt semnale ca multi asistenti de arata deja interesati.

In organizarea acestui curs, Asociatia Nationala de Podiatrie se va bucura si de sprijinul Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania, ai carui reprezentanti au salutat aceasta initiativa.

 

Dr. Norina Gavan

Dr. Norina Gavan

Un prim pas in viitoarea colaborare a fost facut la cea de-a 13-a editie a conferintei nationale a OAMGMAMR, eveniment in cadrul caruia dr. Norina Gavan a sustinut un workshop cu tema „Punct de vedere al podiatrului in ingrijirea piciorului diabetic”. Participarea a fost peste asteptari, numarul asistentilor medicali prezenti depasind 500 de persoane. Cu aceasta ocazie, presedintele Asociatiei Nationale de Podiatrie a declarat ca „importanta includerii specialistilor in podiatrie in echipele pluridisciplinare de ingrijire a piciorului diabetic a inceput sa fie constientizata si in Romania, iar interesul extrem de crescut al participantilor la workshopul pe care l-am tinut in cadrul Conferintei Nationale a OAMGMAMR este cea mai buna dovada in acest sens. Un podiatru este cel mai eficient specialist in gestionarea problemelor piciorului si speram ca un numar cat mai ridicat de asistenti medicali sa se alature demersului nostru de a dezvolta podiatria in Romania si sa participe la cursurile pe care le vom demara chiar in primavara anului viitor”.

 

Mircea Timofte

Mircea Timofte

Programul educational de anul viitor ii vizeaza pe asistentii medicali care doresc sa se specializeze sau sa obtina competenta in podiatrie. Intr-o prima faza, cursurile se vor axa pe problematica piciorului diabetic, in vederea reducerii impactului pe care aceasta complicatie a diabetului zaharat o are asupra persoanelor cu diabet.

La randul sau, Mircea Timofte, presedintele OAMGMAMR, a declarat cu privire al aceasta colaborare intre cele doua organizatii ca saluta participarea Asociatiei de Podiatrie la conferinta si a dat asigurari ca va sprijini actiunile si initiativele pe care asociatia le desfasoara si le va sustine si la nivel ministerial. „Ma refer, mai ales, la cursul de specializare in podiatrie dedicat asistentilor medicali, pe care Asociatia de Podiatrie il va derula anul viitor si care inseamna o oportunitate de dezvoltare profesionala pentru asistenti dar, mai ales, un progres si o mai buna ingrijire pentru persoanele cu diabet zaharat si picior diabetic”, a mai precizat Mircea Timofte.

 


Categorii: Actual, Organizatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*