Asociația Dăruiește Aripi a câștigat Swimathon-ul pentru al treilea an consecutiv

Anul acesta, competiția prin care se urmărește strângerea de fonduri pentru diverse proiecte umanitare s-a derulat în mediul virtual, participanții trebuind să răspundă unor provocări lansate în mediul on-line.

 

La sfârșitul săptămânii trecute a avut loc cea de opta ediție a unuia din cele mai mari evenimente de fundraising din România, care s-a derulat anul acesta sub auspicii speciale, impuse de pandemia de Covid-19. Este vorba de Swimathon, derulat sub forma unei competiții de înot la care participă mai multe echipe, fiecare sprijinind un proiect umanitar pentru care se luptă să obțină cât mai multe donații în sume cât mai mari. Cum spuneam, anul acesta evenimentul de fundraising și-a schimbat denumirea în #Swimathome, organizatorii fiind nevoiți să mute competiția din bazinul de înot în mediul virtual, pentru a respecta măsurile de prevenire a răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus. A fost schimbat și modul de desfășurare a competiției, pentru a se adapta noilor condiții, participanții fiind provocați să înoate de acasă sau să răspundă mai multor provocări lansate în mediul on-line.

La start s-au aliniat câteva sute de înotători susținând 25 de proiecte promovate de tot atâtea organizații, care au răspuns mai multor provocări prin intermediul cărora au promovat programele pe care le susțin, în încercarea de a atrage cât mai multe donații.

În week-end s-a derulat faza finală a competiției, în cadrul căreia organizatorii au transmis pe rețelele de social media și website-ul competiției cele mai interesante manifestări de înot în medii alternative bazinului.

 

Ediția din acest am a evenimentului a fost câștigată pentru a treia oară consecutiv de asociația Dăruiește Aripi, din Constanța, cu un proiect în cadrul căruia copiii cu boli cronice grave din Dobrogea beneficiază gratuit de tratamente la domiciliu.

La această reușită au contribuit 90 de înotători împărțiți în 10 echipe , care au susținut acest proiect în cadrul competiției și care au atras donații în valoare totală de peste 80.000 de lei, venite în special din partea constănțenilor.

Împreună cu oamenii frumoşi din comunitatea constănţeană reuşim să facem minuni, încă o dată. Mulţumim celor 10 echipe Dăruieşte Aripi pentru determinarea cu care au povestit despre misiunea noastră în proiectul prin care echipe mixte ale asociaţiei Dăruieşte Aripi şi personalul medical specializat al secţiei de onco-hematologie pediatrică de la Constanţa se deplasează la domiciliul copiilor cu boli cronice grave din Dobrogea pentru procedurile ce se pot efectua acasă în condiţii de siguranţă” este mesajul transmis de Alina Pătrăhău, fondatorul asociației.

 

Cei 90 de înotători care au promovat acest proiect în cadrul Swinathonului au răspuns tuturor provocărilor lansate de organizatori în mediul virtual, reușind în acest mod să își mobilizeze prietenii și întreaga comunitate locală.

Astfel, cinci dintre echipe, formate din copii şi instructori de la şcoala de înot Bluemarine Sport Club Bucureşti s-au filmat în timpul antrenamentelor, alţii au răspuns provocării de a înota ieri în Marea Neagră, la Agigea, în timp ce alţi concurenți au realizat filmuleţe de înot virtual acasă.

Deși competiția și-a desemnat câștigătorul pentru această ediție, liniile pentru donații rămân încă deschise până pe 10 iulie, astfel că cei care doresc să sprijine unul din cele 25 de proiecte înscrise în concurs o mai pot face până la ace dată, pe site-ul evenimentului.

Asociaţia Dăruieşte Aripi este o organizaţie non-profit, fondată în anul 2013, cu scopul de a îmbunătăţi sistemul medical românesc, pentru garantarea reală de către statul român a drepturilor fundamentale ale omului, dreptul la sănătate şi la viaţă.

 


Adaugati un comentariu


 

*