Doi medici au înotat la Swimathon pentru renovarea unei secții de ATI nou născuți

Alături de alți înotători care s-au alăturat cauzei, aceștia au atras peste 700 de donații, care au depășit suma de 117.000 de lei. Șapte tineri cu scleroză multiplă au înotat pentru a susține proiectul MS Kids Retreat. 

 

Dr. Cătălin Cîrstoveanu

Recunoscut pentru profesionalism, dar și pentru implicarea sa în dotarea cu aparatură a Spitalului de Copii Maie Curie și pentru alte gesturi altruise în beneficiul pacienților, medicul Cătălin Cîrstoveanu continuă să se implice în activități care nu țin neapărat de aria medicală dar, se rasfrâng pozitiv asupra îngrijirilor de care au parte copiii care ajung în spital. Șef al Secției de Tereapie intensivă de la spitalul Marie Curie, medicul a luat recent parte la o competiție cu scop caritabil, reușind să atragă mai multe donații pentru renovarea Secției de Terapie Intensivă nou născuți a spitalului din Constanța.

Nu a fost singurul medic care s-a alăturat acestui demers, din aceeași echipă facând parte și dr. Livia Frăţiman,  şefa secţiei de neonatologie de la SJU Constanța. Cei doi, alaturi de alți 28 de voluntari au făcut parte din lotul de înot care a participat zilele trecute la competiția caritabilă Swinathon, ce a avut loc la Bazinul Olimpic Dinamo. 

 

Cei doi medici au făcut parte din echipele care au concurat pentru renovarea secției de la spitalul constănțean, scopul evenimentului fiind atragerea de fonduri de către echipele participante, fiecare dintre cei 30 de voluntari reprezentând o altă cauză caritabilă. S-a reușit astfel atragerea a peste 700 de donații, în vaoare totală de peste 117.000 de lei, bani ce se vor adăuga celor 1,1 milioane de euro alocați de fundația Vodafone acestui proiect.

Costurile totale pe care le presupune proiectul de renovare a secției de Terapie intensivă nou născuți de la Constanța se ridică la 1,5 milioane de euro, bugetul estimat în momentul lansării proiectului fiind de 1,3 milioane de euro. Pe parcurs au apărut cheltuieli suplimentare de 200.000 de euro, necesare efectuării unor lucrări neprevăzute.

Fundația Vodafone a anunțat că va aloca suma totală de 1,1 milioane de euro, acestui scop caritabil. Organizațiilor partenere, Dăruieşte Aripi şi Inima Copiilor, le revine astfel sarcina de a atrage prin campanii de donații și sponsorizări restul sumei necesare, iar participarea la Swimathon s-a numărat printre acțiunile întreprinse în acest sens.

 

În Secţia de Terapie Intensivă nou-născuţi a Spitalului Judeţean Constanţa primesc îngrijire, anual, 1.000 de copii cu probleme medicale, atât din judeţul Constanţa, cât şi din judeţele Tulcea, Ialomiţa şi Călăraşi. Cele patru județe fac parte din regiunea în care mortalitatea infantilă este cea mai mare din ţară şi de trei ori peste cea din Europa.

După finalizarea proiectului, noua secţie va dispune de echipamente medicale de ultimă generaţie şi instalaţii moderne, spaţii speciale pentru părinţi şi pentru personalul medical, precum şi săli de consultaţie. Secţia va fi dotată și cu o soluţie de telemedicină, care va permite transmiterea securizată de imagini şi parametri medicali în timp real şi urmărirea de la distanţă a semnelor vitale ale pacienţilor.

La Swimathon au participat și patru echipe din care au făcut parte șapte tineri cu scleroză multiplă, care au înotat pentru a atrage fonduri necesare implementării proiectului  MS Kids Retreat, care își propune crearea cadrului prin care se va facilita acoperirea nevoilor pe care le resimt copiii cu sclerozaă multiplă și familiile acestora.

 


Adaugati un comentariu


 

*