Atribuirea unui nou sediu pentru Crucea Alb-Galbena, la mana consilierilor judeteni

15 decembrie 2015 | 1 comentariu |

Acestia trebuie sa decida asupra unui proiect de hotarare care prevede atribuirea unei suprafete de teren in curtea Spitalului Judetean, in vederea amplasarii unui spatiu nou in care Fundatia sa-si desfasoare activitatea, in continuare.

 

Consiliul Judetean buzauJoi va avea loc ultima sedinta ordinara din acest an a Consiliului Judetean Buzau, cel mai important punct pe ordinea de zi fiind alegerea unui nou vicepresedinte, astfel incat institutia sa inceapa noul an cu echipa de conducere completa.

In total, pe ordinea de zi se vor afla 18 proiecte de hotarare, carora li se adauga Raportul comisiei speciale pentru monitorizarea transportului public de persoane prin curse regulate speciale, la nivelul judetului Buzau. In afara de alegerea unui nou presedinte si aprobarea acestui raport, consilierii judeteni mai sunt solicitati sa isi dea votul pentru cateva proiecte ce prevad rectificari bugetare ale unor institutii din subordine, stabilirea preturilor medii ale produselor agricole pentru anul fiscal viitor, la nivelul judetului, precum si acordarea unor premii in bani elevilor si profesorilor buzoieni care au obtinut rezultate deosebite la consursurile si olimpiadele nationale si internationale.

Pe ordinea de zi se va afla si un proiect ce are legatura cu domeniul Sanatatii, vizand atribuirea cu titlu gratuit a unei suprafete de teren din curtea Spitalului Judetean, Fundatiei Crucea Alb-Galbena, cel mai importnat furnizor de ingrijiri medico-sociale la domiciliu din judet.

 

CAG Buzau-servicii medico-socialePe aceasta portiune de teren, in suprafata de 101 metri patrati, ar urma sa fie amplasata o constructie modulara usoara in care fundatia sa isi desfasoare pe viitor activitatea, urmand sa se mute din spatiul in care functioneaza la ora actuala, aflat in incinta Spitalului Judetean.

Spatiul respectiv a fost pus la dispozitie gratuit, avand in vedere ca o mare parte dintre cei carora le sunt acordate ingrijiri la domiciliu sunt pacienti ai unitatii medicale, carora in felul acesta li se poate scurta perioada de internare (si, deci, se realizeaza economii). Situatia s-a schimbat insa ca urmare a accesarii unor fonduri europene in vederea reabilitarii si modernizarii Spitalului Judetean, astfel ca fundatia Crucea Alb-Galbena nu va mai putea fi gazduita aici. Solutia la care s-au gandit autoritatile este construirea unui spatiu modular usor in curtea spitalului. Pentru aceasta, terenul pe care va fi construit modulul trebuie dezmembrat din totlaul suprafetei detinute de Spitalul Judetean si pus la dispozitia Crucii Alb-Galbene, cu titlu de folosinta gratuit, de catre Consiliul Judetean, iar in acest sens trebuie adoptat proiectul de hotarare care va fi supus votului, joi.

Proiectele care vor fi supuse la vot in sedinta din 17 decembrie pot fi consultate aici.

 Comentarii (1)

  1. Dr. Tache Mihai spune:

    Ar fi jenanta o respigere…
    Dupa ce Guvernul Flandrei de Est a investit in Spitalul Judeten, stabilimente sociale, scoli precum si în Crucea Alb-Galbena cateva milioane de euro, ar fi de toata jena ca acest serviciu (finantat de la CNAS si Consiliul Judetean) sa nu primeasca un teren pe care din fonduri obtinute prin sponsorizari sa-si ridice un sediu propriu.
    De dorit ar fi ca acest serviciu specializat sa fie ajutat a se extinde la Rm. Sarat si in zona Pogoanele, pentru a putea ajuta persoanele varstnice sau nevoiase sa-si rezolve problemele de ingrijiri medicale.
    Sustinerea acestui serviciu vine si în sprijinul Spitalului, pacientii putand fi externati mai devreme (ceea ce duce la o diminuare a cheltuielilor de spitalizare) si in siguranta, avand astfel asigurata continuitatea serviciilor necesare.

Adaugati un comentariu


 

*