Gabriel Baciu a devenit al doilea vicepresedinte al Consiliului Judetean Buzau

17 decembrie 2015 | 0 comentarii |

Acesta a fost ales in cadrul sedintei ordinare de azi, ocazie cu care consilierii au aprobat si alocarea cu titlu gratuit a unei suprafete de teren pentru construirea unui nou sediu in care sa se mute Fundatia Crucea Alb-Galbena.

 

Gabriel Baciu

Gabriel Baciu

In aceasta dupa-amiaza, consilierii judeteni buzoieni s-au intrunit pentru ultima oara in acest an, in cadrul unei sedinte ordinare care, contrar uzantelor, s-a desfasurat cu incepere de la ora 13.00, nu de la ora 9.00, asa cum se intampla de obicei. Cu aceasta ocazie a fost completata echipa de conducere din fruntea administratiei judetului, prin alegerea unui nou viceprersedinte, pe locul ramas vacant in urma schimbarilor ce au avut loc dupa demisia fostului presedinte ales al institutiei, Cristi Bigiu si a fostului vicepresedinte Cristi Romanescu. Singurul ramas pe functie din vechea echipa era Petre Emanoil Neagu, care a indeplinit o vreme si functia de presedinte interimar, fiind ulterior ales ca presedinte cu drepturi depline. Cele doua functii de vicepresedinte ramasesera in continuare libere, insa la finele lunii octombrie Adrian Petre (PSD) a fost ales pentru a ocupa unul dintre cele doua posturi, iar in urma sedintei de astazi, consilierul judetean Gabriel Baciu (PSD) a fost ales pentru cealalta functie de vicepresedinte ramasa vacanta.

 

consiliul judetean2Tot in sedinta de astazi, consilierii au aprobat si proiectul de hotarare care prevede alocarea cu titlu gratuit a unei suprafete de 101 metri patrati de teren din curtea Spitalului Judetean de Uregenta Buzau, pentru construirea unui nou sediu in care sa isi desfasoare activitatea Fundatia Crucea Alb-Galbena. Organizatia are o buna colaborare cu Spitalul Judetean si Consiliul Judetean Buzau, inca din anul 2004, furnizand gratuit servicii de ingrijire medico-sociala la domiciliu, in municipiile Buzau si Ramnicu Sarat si in comunele limitrofe acestora. In prezent, sediul fundatiei se afla in incinta Spitalului Judetean, insa unitatea medicala urmeaza sa beneficieze, anul viitor, de doua importante finantari europene in vederea reabilitarii si modernizarii, iar in aceste conditii, nu va mai putea gazdui sediul organizatiei cu care colaboreaza de mai bine de 11 ani, existand niste contitii stricte in acest sens, de respectarea carora depinde obtinerera finantarii.

In aceste conditii, la solicitarea reprezentantilor fundatiei, autoritatile au considerat ca o solutie ar fi punerea la dispozitie a unui teren in curtea unitatii medicale, pe care sa fie construit un spatiu modular usor, in care  Crucea Alb-Galbena sa isi mute sediul.

 

CAG ingrijiri 3Hotararea pentru acordarea spatiului, in suprafata de 101 metri patrati, a fost adoptata astazi, urmand ca de anul viitror sa se treaca la construirea compartimentului modular. Conform solicitarii adresate in acest sens de Fundatie, catre Consiliul Judetean, banii necesari acestei constructii vor fi procurati in urma unei campanii de strangere de fonduri, insa este de asteptat ca si administratia locala sa contribuie financiar in acest sens, tinand cont ca functionarea unui serviciu de ingrijiri la domiciliu este strans legata de activitatea Spitalului Judetean si de locuitorii municipiului, unitatea medicala chiar avand nevoie de acest serviciu in demersul de obtinere si pastrare a acreditarii.

La finalul sedintei de astazi, presedintele Petre Emanoil Neagu a mai precizat ca a primit o solicitare si din partea Filialei Buzau a Crucii Rosii, in vederea repartizarii unui nou sediu, solicitare pe care o va lua in considerare, iar la inceputul anului viitor, Consiliul Judetean va face demersuri pentru a gasi un spatiu corespunzator in care filiala de Cruce Rosie sa se mute si sa isi poata desfasura in bune conditii activitatea.

Ca in fiecare an, inainte de Sarbatorile Craciunului, consilierii judeteni au avut parte si de o surpriza, la plecare fiind intampinati de mai multe grupuri de colindatori formate din elevi si artisti populari din judet, care au oferit un mini-spectacol in fata sediului institutiei.

 


Adaugati un comentariu


 

*